«А скільки особистостей живе у тобі?» - запитує тернополянка

Автор  Катерина Млиновська Середа, 28 лютого 2018 15:30

«П’ята Саллі» – іще один роман Деніела Кіза, що вийшов минулого року у харківському видавництві «Клуб сімейного дозвілля». Це одна напрочуд цікава й емоційна історія, головною героїнею якої є людина з психічним розладом.

Саллі – звичайна на перший погляд молода жінка, нічим не примітна, скромна і без якихось особливих і яскравих рис характеру. І нічим особливим її життя не виділяється і його можна було б вважати звичайним, проте все частіше вона втрачає пам'ять і опиняється у якихось невідомих і незнайомих їй місцях, з нею говорять, як з хорошою знайомою, люди, яких вона вперше бачить.

Виявляється, у Саллі режим множинної особистості і це означає, що свою свідомість їй доводиться ділити іще із чотирма дівчатами. Усі вони різні, яскраві, сильні особистості. Розповідає цю історію, власне, не сама Саллі, а Деррі – одна із її особистостей.

За те, аби її вилікувати, береться лікар психіатр, але проводити терапію йому доводиться в умовах, коли більшість його колег та підлеглих не вірять в саме існування такої хвороби і вважають Саллі симулянткою.

Події в романі дуже швидко змінюють одна одну, спостерігати за цим дуже цікаво. Текст сповнений грамотно побудованими і реалістичними діалогами, тому прочитати книгу можна за один-два вечори. Романи Д. Кіза підкорюють своєю добротою та людяністю і змушують багато над чим задуматися, а чи не  для цього ми насамперед й беремося за книгу?

Катерина Млиновська

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.