Піст - це не голод, а очищення не тільки тіла, а й душі.

Автор  Ольга Слобусь Четвер, 16 березня 2017 13:02

   Уже минає другий тиждень Великоднього посту.  Усі віруючі тернополяни намагаються дотримуватися його, відмовляючись від певної їжі.  Загалом, піст- це одна з найкращих можливостей  очистити організм. Навіть під час тимчасового переходу на рослинний раціон очищується кров, судини, оновлюються клiтини, шкiра стає чистою, вiдбувається омолодження органiзму. Причому перші зміни настають вже на одинадцятий, тринадцятий  день – запевняють фахівці.  І в деякій мірі це стрес для органiзму, але  хороший і позитивний, який запускає механiзми адаптацiї та активiзує iмунну систему.

   Для того, щоб правильно організувати свій раціон харчування, потрібно перш за все знайти в собі силу волі. У перші дні утримання від їжі, яку ми вживаємо майже кожного дня у людини можуть проявлятися такі симптоми як: головний біль, нудота, слабкість, саме завдяки поганому відчуттю людина може відчути, як засмітила свій організм впродовж року. Тому фахівці радять якщо в раціоні будуть запечені яблука - пектини виводять токсини. До речі, овочі , а саме моркву, буряк  також можна запікати, додаючи різноманітні спеції.  Потрібно звернути увагу на квашену капусту, яка в цю пору року є незамінним джерелом вітамінів та мікроелементів. Натомість, відмовлятися від цукру, який для організму є лише баластом, а звернути увагу на мед, фрукти, сухофрукти.  У піст дуже корисно вживати каші різного виду. На першу страву можна готувати вегетаріанські борщі, капустянки, крупяні супи, супи з макаронів, на другі страви - печену картоплю, плов з грибами, котлети з моркви чи капусти. «Зауважте - пістні страви також можуть бути поживними та смачними» – кажуть дієтологи.

   Звичайно, не потрібно забувати головного, піст - це насамперед очищення духовне, а не тільки відмова від певної їжі. Тому необхідно під час посту вдосконалюватися, ставати добрішим, забувати про всі образи і прощати, адже немає ніякого сенсу у пості, якщо людина продовжує заздрити, сваритись з ближніми своїми чи ворогувати. А тому, піст має проходити у щирій молитві.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.