«Знатимемо історію, робитимемо правильні висновки – будемо мати перспективу для майбутнього наших дітей та онуків», – Олег Тягнибок на відзначенні 75-ої річниці ІІІ Надзвичайного Великого Збору ОУН

Опубліковано в Політика Автор  30.08.2018
У селі Золота Слобода, що на Козівщині, у День Незалежності відзначили 75 річницю ІІІ Надзвичайного Великого Збору ОУН.
Участь у заходах взяли націоналістичні об’єднання, науковці, історики, політичні діячі. Долучився до урочистостей й голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.
– Ці краї є дійсно історичними, бо в 43-му році минулого століття тут знаходилось фактично усе керівництво ОУН. На ІІІ Великому Зборі було ухвалено історичне рішення щодо функціонування, створення та розгортання УПА, були зняті усі протиріччя між лідерами націоналістичного руху, а також певним чином адаптувалася ідеологія українського націоналізму до реалій тодішньої ситуації. Похідні групи, які йшли на схід, побачили що такий класичний націоналізм не завжди сприймається на теренах великої України, тому до ідеології українського націоналізму додалися певні соціальні елементи, – пояснив Олег Тягнибок.
Також голова ВО «Свобода» наголосив на тому, що сьогодні українське суспільство усвідомлює потребу українського націоналізму в питаннях державотворення.
- Ми – свободівці, є соціальними націоналістами. Треба розуміти, що українець має бути не тільки патріотом, але й успішною та багатою людиною. Це гармонійне поєднання соціального і національного дасть успіх і перспективу. Знатимемо історію, робитимемо правильні висновки – будемо мати перспективу для майбутнього наших дітей та онуків. А перспектива – це багата і велика Україна, – додав Олег Тягнибок.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

03.05.2024 soroka
Напередодні Великодня Володимир Болєщук відвідав воїнів-азовців
У передвеликодні дні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, спільно з директоркою Благодійного…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.