Нардеп-радикал Мосійчук вибачився перед тернопільськими депутатами-свободівцями за наругу над прапором

Опубліковано в Політика Автор  soroka 09.06.2018
Цієї п’ятниці 3 пленарне засідання 8 сесії Тернопільської обласної ради відновило свою роботу. Цього разу депутатам таки вдалось проголосувати за перспективний план формування територій об’єднаних громад.
 
Окрім того, під час розгляду та голосування даного питання, перед фракцією ВО «Свобода» за наругу над їхнім прапором вибачився народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук. Адже минулого вівторка під час сесії, через провокативні дії радикала, між ним та свободівцем Богданом Бутковським виникла бійка (Ігор Мосійчук підійшов до місця Богдана Бутковського вихопив прапор ВО «Свободи» та почав ним розмахувати).
 
- Я тільки що простягнув руку і це рука дружби голові фракції ВО «Свобода», бо українці мають бути єдині. Щодо прапора – я приношу свої вибачення. Мабуть, мене не зовсім вірно зрозуміли. Жодної наруги над прапором, під яким і мене звільняли 10 січня 2014 року, вчиняти я не збирався і не збираюсь, - заявив із трибуни політик.
 
Як пояснив голова фракції ВО «Свобода» в обласній раді Олег Сиротюк, серед 13 депутатів-свободівців в облраді 5-ро – учасники російсько-української війни. Саме із прапором ВО «Свободи» вони захищали нашу цілісність та спокій, жертвуючи власним здоров’ям та життям, тому ця партійна символіка – їхній бойовий стяг, кожна наруга над яким – заборонена.
 
- Те протистояння в сесійній залі обласної ради, свідками і учасниками якого ми стали, йде на руку лише Кремлівській владі, російській пропаганді, їхнім телеканалам. Я гадаю, не варто колегам нагадувати, що сьогодні наша країна перебуває в стані війни і тому, ми повинні приймати вкрай обдумані та відповідальні рішення. Я б хотів звернутись до Ігоря Мосійчука. Серед 13 депутатів-свободівців – 5 учасників війни. Богдан Бутковський, який власне сидів на першому ряді, був у складі «Дніпро-1». Він носить осколки з московської розтяжки, на якій підірвався у Пісках. І для нього прапор свободи – це його бойовий стяг. І таких свободівців багато, в яких наш партійний прапор – бойовий стяг. Це наш символ. Будь-яка наруга над ним буде викликати з нашої сторони жорстку та адекватну реакцію. Адже під цим стягом, захищаючи Україну, загинуло багато наших побратимів-свободівців, - наголосив Олег Сиротюк.
 
Також хвилиною мовчання в сесійній залі всі пристуні вшанували загиблих військових - учасників російсько-української війни.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.