Андрій Стукало: «День перемоги 9 травня – це одне із уособлень “русского мира”»

Опубліковано в Політика Автор  09.05.2018
Сьогодні, 8 травня, спільно з усім цивілізованим світом Україна відзначає День пам’яті та примирення, присвячений вшануванню жертв Другої світової війни.
Саме 8 травня 1945 року у Берліні ратифікували «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил Німеччини, який став символом перемоги над нацизмом.
Сьогодні ми вшановуємо пам’ять мільйонів українців, які віддали своє життя у боротьбі з нацистами. Друга світова війна стала однією з найтрагічніших сторінок в історії української нації, адже у період 1939-1945-х років десятки мільйонів українців загинули, воюючи в армії ворожої імперії.
Відходить у минуле так зване радянське свято «День перемоги», яке звикли відзначати 9 травня з формулюванням: «на згадку про переможне завершення Великої вітчизняної війни радянського народу проти німецько-фашистських загарбників». Поступово зникають «червоні шабаші» комуністів та їх прихвоснів, проти яких ми спільно із однодумцями з ВО «Свобода» завжди боролись у тернопільському Старому парку.
День перемоги 9 травня – це ще одне уособлення «русского мира», з яким у свій час боролась Українська Повстанська Армія за незалежність України проти більшовицьких окупантів, а зараз - продовжують боротьбу наші Герої проти російського агресора. Впевнений, що наш український День перемоги ще попереду.
Депутат Тернопільської міської ради Андрій Стукало

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.