Тернопільський нардеп продовжукє боротьбу із небезпечною свинофермою на Збаражчині

Опубліковано в Політика Автор  30.04.2018
Жителі Збаража неодноразово скаржились на роботу свиноферми, розташованої при в’їзді у їхнє місто, та звернулись за допомогою до народного депутата з Тернопільщини від ВО «Свободи» Михайла Головка, який активно працює над вирішенням цієї проблеми.
 
Як розповів свободівець, він особисто зустрічався з збаразькою громадою та вислухав усі скарги людей, після чого неодноразово надсилав депутатські звернення та запити до відповідних органів та інстанцій. Це дало змогу запустити процес по боротьбі зі свинофермою (ТОВ «Поділля») та навіть домогтись адмінпозову щодо тимчасової заборони її діяльності:
 
- Справу з свинофермою у Збаражі тримаю під особистим контролем, однак варто констатувати, що вирішення проблеми «застрягло» у судах. Ще коли до мене звернулись жителі Збаража, екологічною інспекцією був проведений ряд перевірок, завдяки якому встановлено, що свиноферма немає дозволу на викиди. Були складені акти, видані приписи, але підприємство їх проігнорувало. Вже 20 вересня 2017 року екологічна інспекція направила адміністративний позов до суду щодо тимчасової заборони (зупинення) діяльності свиноферми у Збаражі. В свою чергу ТОВ «Поділля» подали зустрічний позов щодо скасування приписів екології та визнання їх неправомірними. Програвши суд у першій інстанції ТОВ "Поділля" подали у Апеляційний суд, де справа розглядається досі, пояснює ситуацію Михайло Головко.
 
Нардеп зауважив, що чергове судове засідання мало б відбутися у Львові ще 19 квітня. Проте справа свиноферми й далі перебуває у суді, а проблема досі залишається невирішеною. Підприємство продовжує забруднювати атмосферне повітря своїми викидами, а люди - страждати:
 
- Мешканці Збаража продовжують скаржитися на нестерпний сморід, що йде від свинарника й не дає людям спокійно жити. Від себе продовжу направляти депутатські звернення та триматиму питання під контролем. Більше того, наші місцеві депутати-свободівці також клопотатимуть на черговій сесії Збаразької районної ради про звернення до контролюючих органів щодо вирішення цієї проблеми, - розповів Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.