«Більш важливо проголосувати за створення Антикорупційного суду» - Ігор Побер про справу Холодницького

Опубліковано в Політика Автор  07.04.2018
У середу, 4 квітня, до парламенту із своїми поясненнями щодо справи Холодницького завітали керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький та директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник та заявили: між їхніми відомствами ніякого конфлікту немає.
Народний депутат з Тернопільщини від фракції БПП Ігор Побер у ефірі телеканалу NewOne прокоментував пояснення керівників двох антикорупційних структур:
- Особисто для мене більш переконливим був пан Холодницький, оскільки він чітко відповідав на запитання, які йому ставили. А у відповідях від пана Ситника жодного разу не прозвучало конкретики, - зазначив нардеп та продовжив, - Вважаю, що немає нічого страшного, якщо когось звільнять. Пан Холодницький вже назначив свого правонаступника. Думаю, неважливо чи це антикорупційний, чи корупційний прокурор, чи це депутат – всі мають бути рівними перед законом. І якщо буде доведено вину пана Холодницького, він повинен відповідати за це.
Ігор Побер переконаний, що і прокуратура, і НАБУ, і САП на цій справі піаряться. Очевидно, це робиться, аби були достатні підстави для звільнення пана Холодницького з займаної посади. Попри це, інших біль чітких пояснення цій ситуації поки немає:
- От ми зараз тут сидимо і обговорюємо ці прослуховування. А їх узагалі потрібно викладати в студію, в ефір чи Інтернет? Буде відкрите кримінальне провадження, ці записи будуть використовувати як певні докази. Навіщо зараз так активно обговорювати цю ситуацію? Можливо, і прокуратура, і НАБУ, і САП на цій справі піаряться.
На запитання чи США мало вплив на цю історію та чи зацікавлені вони у звільненні Назара Холодницького, про що стверджують окремі ЗМІ, політик відповів:
- Мені важко сказати чи дійсно це так, чи ні, як заступнику керівника фракції. Однак, якщо дійсно чиниться якийсь вплив, даються певні поради – в цьому нічого поганого немає. Ми зараз ідемо до Європи, до Америки, коли у нас – важкі часи через війну з Росією. І ми маємо підтримку, як Європи, так і Америки. Якщо нам вказують на недоліки роботи, гадаю, в цьому нічого поганого немає, - каже Ігор Побер, - Нам на разі потрібно закінчити нашу роботу: в другому читанні проголосувати за створення Антикорупційного суду. І ще не менш важливе завдання – обрати аудитора НАБУ. Саме він зараз міг би дати кращу оцінку ситуації навколо справи Холодницького.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.