Тернопільські укропівці відзначили День соборності на Збручі

Опубліковано в Політика Автор  23.01.2018

З нагоди Дня соборності України на річці Збруч, що між Підволочиськом та Волочиськом, відбулось традиційне символічне єднання. Взяли участь в урочистостях і представники тернопільського «УКРОПу».

– Пройшло майже століття з того дня, коли було проголошено Акт злуки Української народної республіки і Західно-Української народної республіки. Сьогоднішнє свято вдалось нам нелегко і ми й надалі продовжуємо боротись за єдність нашої рідної землі. Хочеться, аби цього року ми об’єднались, знайшли у собі сили та побороли східного окупанта, – наголосив депутат Підволочиської районної ради від партії «УКРОП» Олег Збрик.

Подібна акція на межі Тернопільської та Хмельницької областей відбувається щорічно. Представники обох областей зустрічається на мості, що на річці Збруч, обмінюються святковими короваями та беруть участь у молебні.

– Сьогоднішня традиційна акція єднання нагадує нам, що Україна – єдина та неподільна. Нині ми повинні схилити голови перед тими, хто роками боровся та захищав український народ і продовжує робить це сьогодні. Акт Злуки уособлює могутність волевиявлення  українського народу і нагадує, що народ може бути сильним лише в єдності, – зазначив голова тернопільського «УКРОПу» Андрій Цибульський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.