"У Білорусі потрібно провести перевибори з залученням міжнародних спостерігачів",– Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.09.2020
Верховна Рада України ухвалила заяву щодо ситуації в Білорусі.

За відповідне рішення проголосували 228 депутатів. Вони висловили свою стурбованість президентськими виборами, які, на їхню думку, відбулися з численними порушеннями. Також народні обранці підтримали запровадження санкцій ЄС проти винних у їхній фальсифікації.

Цю ситуацію у прямому ефірі каналу Espreso.TV прокоментував народний депутат VII та VIII скликань Ігор Побер.

– А чому нам боятися Росії? Є країна Білорусь, з якою нас поєднують певні стосунки. Наприклад, наразі моя бізнесова діяльність пов’язана з Білоруссю, зокрема з ліфтовим заводом у Могильові, тому я добре цікавлюся усім, що відбувається в цій країні. Ще місяць тому приїжджав міністр промислової економіки Білорусі, підписано багато контрактів, у тому числі й на постачання МАЗів. Щодо країн Балтії, які визнали Тихановську президентом, то це неправильно. Думаю, спершу таки варто було провести перевибори, аби роботи такі категоричні заяви. Добре,що нашим депутатам вистачило розуму не зробити так само. Необхідно, аби пан Лукашенко пішов на повторні вибори з допомогою міжнародних спостерігачів. Саме так можна вирішити ситуацію у Білорусі, – зазначив Ігор Побер.

Заяву щодо ситуації в Білорусі підтримали не всі депутати від монобільшості.

– Тільки 150 депутатів від «Слуги народу» проголосували. Це зрозуміло,бо в цій фракції є й проросійські політики. Той самий Бужанський чи Дубінський.Ну хіба вони б проголосували? Звісно, ні. Це вкотре демонструє розбіжності укоманді президента,  додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.