"Фінансова система України – не в українських руках", – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 16.07.2020
Якщо Україна не хоче бути колонією, то має змінити курс.

На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

– Без політики економічного націоналізму країна не може бути заможною, успішною та самодостатньою. Якщо ми не хочемо бути колонією – маємо змінити курс країни. Як би не було прикро, я думаю, що найбільша наша втрата після Майдану – це зміна напрямку до прислуговування міжнародному спекулятивному капіталу. Попереднє керівництво Національного банку – Смолій – це все ж таки людина Гонтаревої, так само, як і Рожкова, вони сповідували одну ідеологію. Я з ними у свій час мав великий конфлікт, навіть судився з Гонтаревою через те, що виступив з критикою знищення банку «Хрещатик». За цей час ми втрати 104 банки. Українці були пограбовані. Фонд гарантування вкладів становив майже 800 мільярдів. А куди ці активи потім поділися? Їх просто команда Порошенка та Гонтаревої за безцінь викупили. Облікова ставка сягала 30 % на початках, а потім почала поступово падати. Це була смерть для банківської системи та кредитування. У результаті – падіння промисловості, скорочення робочих місць, масова міграція працьовитих людей за кордон, свідомий геноцид,  зазначив Михайло Головко.

Свободівцеь також підкреслив, що Нацбанк сьогодні зовсім не контролюється державою.

– Що стосується політики Національного банку, то сьогодні він є поза впливом держави. Навіть народні депутати не можуть звільнити його очільника. Більше того, вони зараз і зміни внесли до закону, що стосується Національного банку. 74 стаття передбачає, що держава не може з ним судитися. Що їхні всі акти, розпорядження є абсолютно законними. Це свідчить про те, що Нацбанк – поза Конституцією України, поза судовою системою, поза парламентом. Це – пограбунок, бо фінансова система України перебуває не в українських руках, – додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.