"Наші лікарі рятували життя і здоров'я кожного пацієнта, не очікуючи від влади порад і допомоги", – Олег Сиротюк

Опубліковано в Політика Автор  soroka 28.06.2020
Медпрацівники та органи місцевого самоврядування стали у першу шеренгу боротьби з коронавірусною інфекцією.

На цьому наголосив керівник Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк у прямому ефірі передачі «Аргументи» на каналі  «Тернопіль1».

– Через пандемію і коронавірус цього року суспільство по особливому відзначало один із професійних днів в календарі – День медика. Уся медична спільнота, кожен окремий працівник лікувальних установ, продемонстрували наскільки самовіддана праця лікаря є важливою. Люди побачили, що робота медиків не тільки складна, але й небезпечна. Левова частина з усіх інфікованих коронавірусом, є працівниками закладів охорони здоров’я. У час поширення інфекції лікарі залишилися без засобів захисту, без належного медичного обладнання, але продовжували виконувати свій професійний обов'язок, рятувати людські життя. У тих умовах, коли центральна влада виявилася неефективною і не знала, що робити, медики точно знали, що повинні і боролися за життя і здоров'я кожного пацієнта, – зазначив Олег Сиротюк.

Свободівець підкреслив, що поки уряд та міністерство охорони здоров’я думали, як діяти, на місцях не гаяли часу, а оперативно вживали заходів.

– Коли ми зараз аналізуємо статистику, то бачимо, що в Тернопільській області більше ста мільйонів гривень з місцевих бюджетів пішло на підтримку закладів охорони здоров’я, на виплати обіцяних президентом 300 % надбавок. Що робила держава для мене є загадкою. Саме тому на найближчій сесії Тернопільської обласної ради ми хочемо заслухати звіт облдержадміністрації про вжиті заходи щодо боротьби з коронавірусною інфекцією. Я також вивчав, що зробив уряд, головний санітарний лікар та глава держави. В одній із відповідей від офісу президента мені повідомили, що в Україні справді був сформований оперативний штаб, але інформацію надати не можуть, бо не вели протоколів засідань (!). Люди, які завдяки вдалим жартам і "приколам" опанували усю владу в державі, тепер далі жартують і "приколюються", але вже над власним народом, – зауважив Олег Сиротюк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.