Тернопільський нардеп Андрій Богданець взяв участь у засіданні Парламентської асамблеї Україна-Польща

Опубліковано в Політика Автор  soroka 25.06.2020
23 червня в режимі відеоконференції відбулася XII сесія Парламентської асамблеї Україна-Польща. Темою обговорення стала безпека та COVID-19.

Одним із спікерів у переговорах української та польської сторін був народний депутат з Тернополя від «Слуги Народу» Андрій Богданець.

Він зосередив увагу на темі інформаційних війн та кібератак.

– Надзвичайно близька для мене позиція президента Польщі Анджея Дуди, який сказав: «Я хотів би, щоб наші відносини спиралися на правду. Правду, яка вестиме нас до дружби між нашими народами». Питання правди є надзвичайно важливим і актуальним. Сьогодні як ніколи нам важливо зрозуміти об’єктивну реальність. Це важко, адже війна інформації стала одним із найнебезпечніших видів зброї. З початком Революції Гідності Росія почала агресивну інформаційну війну проти України. Незважаючи на те, що Росія постійно вела антиукраїнську пропаганду, проте в такій агресивній формі Україна з цією проблемою зустрілася вперше. Російські ЗМІ, наприклад Russia Today, мали аудиторію близько 700 мільйонів у понад ста країнах світу. У соціальних мережах було створено велику кількість псевдоукраїнських акаунтів та груп, інтернет-видань. Всі ці ЗМІ працювали на те, щоб маніпулювати свідомістю громадян по всьому світу і спотворювати об’єктивну реальність у вигідному для них напрямку,  зазначив під час виступу Андрій Богданець.

Нардеп навів приклади викривлення інформації та маніпуляції у російських ЗМІ.

– За даними «Фокусу», у 2014 році російські телеканали ілюстрували ситуацію, що склалась у Сімферополі, кадрами протистоянь з Євромайданом. Оприлюднювали неправдиву інформацію про перехід українських військових на бік Росії та повідомляли про великі черги українських біженців, які стоять біля російського кордону, публікуючи при цьому фото пропускного пункту «Шегині». Викривлену ситуацію також відображали журналісти інших країн. І в такий важкий час для країни ми почали розбудовувати стратегію боротьби. 5 березня 2014 року був створений Український кризовий медіацентр – громадська організація, яка надає інформацію про події в Україні, виклики та загрози національній безпеці у військовій, політичній, економічній, енергетичній, гуманітарній сферах. 11 серпня 2014 року почав мовлення перший український міжнародний канал Ukraine Today. Перший український телеканал, який цілодобово мовив англійською. 2 вересня 2015 року РНБО прийняла рішення щодо застосування персональних спеціальних санкцій, які стосувалися іноземних журналістів, котрі висвітлювали неправдиву інформацію про події в Україні. Санкційний список періодично доповнюється,  пояснив Андрій Богданець.

Народний депутат зазначив, що варто розробити нові стандарти для створення незалежних засобів масової інформації й вкладати кошти у інтелектуальний потенціал держави.

– Погоджуюся з думкою, що сьогодні ми повинні виходити на рівень транснаціональних досліджень і порівнювати різні ситуації. А також засвоїти урок, що в свій час Україна, як і багато інших держав, не приділяла належної уваги розбудові інформаційної стратегії, комунікації та підтримання іміджу країни на світовому рівні, – наголосив Андрій Богданець. – Для України ця боротьба триває. Ми повинні стежити за новими технологіями, вкладати кошти в інтелектуальний потенціал нашої країни. Ми пройшли довгий і важкий шлях, здобули досвід, яким готові поділитися з нашими партнерами. Також розуміємо, що нам необхідно всім разом працювати над створенням незалежних ЗМІ, переглянути та розробити нові стандарти, стежити за гігієною не тільки рук, але й інформації.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.