Михайло Головко взяв участь в автопробігу на підтримку малого та середнього бізнесу

Опубліковано в Політика Автор  soroka 29.04.2020
Понад дві сотні підприємців сьогодні проїхалися вулицями Тернополя на захист малого та середнього бізнесу в умовах карантину, який через коронавірус зазнав значних збитків. 

Долучився до акції й народний депутат України VІІ та VІІІ скликань Михайло Головко.

Свободівець наголосив на тому, що влада повинна негайно дозволити підприємцям працювати й відкрити торгові майданчики.

 – Справа у тому, що люди починають прокидатися. Українці розуміють, що влада порушує Конституцію України. Сьогодні людей позбавили права на вільне життя, існування, працю, що гарантує Конституція України, зокрема статті 42, 43. Їх закрили у домівках, заборонили працювати. Сьогодні вони не мають за що прогодувати свої сім’ї. Натомість ми бачимо подвійні стандарти. Великі супермаркети, корпорації працюють – «Сільпо», «АТБ», «Новус». А маленький бізнес не має права на роботу. Ми бачимо, що фермери не можуть здавати свою продукцію й просто викидають її, бо не працюють ринки. Люди розуміють що під приводом боротьби з коронавірусом влада знищує малий та середній бізнес, фермерів. Підприємці сплачують податки, їх ніхто не скасував. Попри це, держава ще й забороняє їм працювати. Сьогодні люди об’єдналися, щоб провести автопробіг. Учасники передали вимоги владі – негайно дозволити працювати малому та середньому бізнесу, відкрити магазини, відновити роботу ринків й всіх підприємств, діяльність яких незаконно зупинено,   зазначив Михайло Головко.

Політик підкреслив, що карантинні заходи в Україні є необдуманими. Вони приведуть до непоправних наслідків.

 – Такий підхід є геноцидом. Інакше не назвеш. Боротьбою з коронавірунсою інфекцією ми нанесемо більше шкоди, аніж це зробить сама хвороба. Держава не дає підприємцям жодної підтримки – ні безвідсоткових кредитів, ні державних замовлень, не списують податки. Швеція, наприклад, відмовилася від карантинних заходів, бо там порахували, що наслідки будуть вдесятеро гіршими. Депресія, зруйнований бізнес. Це вже призводить  до падіння ВВП мінімум на 10 %, бо більше мільйона людей залишилися безробітними. Діра у бюджеті становить триста мільярдів. До кінця року вона буде набагато більшою. Ми розуміємо, що через такий недолугий підхід до карантину влада повністю зруйнує економіку України, – додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.