«Ймовірна причина масштабних пожеж – приховування слідів тотальної вирубки українських лісів», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 26.04.2020
Влада мала раніше зреагувати на підпали лісів в Україні, зупинити пожежі та покарати винних.

Про це у ефірі каналу «Прямий» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– У масових пожежах є виключно людський слід. Я не вірю у випадковість таких підпалів. Звісно, за цим стоїть організована група людей. Метою може бути приховування слідів тотальної вирубки лісів. Як ми бачимо, останніми роками вирубка стає все масштабнішою, а наслідки для нашої країни є катастрофічними. Тисячі кубів лісу щороку виїжджає з України на експорт. Ми втрачаємо ліси. Це нагадує ситуацію з підривами наших військових баз. Після них неможливо було знайти винного у тому, куди поділися боєприпаси й що зникло зі складів. Вже два тижні горять ліси, знищено тисячі гектарів. Мене дивує, що зі сторони влади не зроблено рішучих кроків, – зазначив Михайло Головко.  

Свободівець наголосив на тому, що за підпали лісів в Україні варто запровадити набагато жорсткіші покарання.

– Стаття 13 Конституції України каже, що ліси, надра є багатством Українського народу. Попри це, в нас смішні штрафи дають за підпали лісів, які наносять державі мільярдні збитки. Натомість влада сьогодні готова незаконно штрафувати за те, що людина немає маски, хоч перед тим тонни засобів захисту було відправлено за кордон. Тепер поліцейські бігають за людьми та штрафують їх. Ми бачимо тотальне невігластво, недотримання законів. У цьому й суть проблеми. Можна вирубати ліси тисячами гектарів, палити їх, бурштин добувати і ніхто за це не несе відповідальності. Хіба за крадіжку велосипеда чи мішка зерна посадять якусь людину. А якщо ти вагонами крадеш, то дорога відкрита, тебе ніхто не покарає. Влада цього не помічає. Тому ми живемо в контрольованому хаосі. Думаю, що за такі злочини має бути набагато жорсткіше покарання, ув’язнення. Ці люди свідомо знищують нашу державу, спалюють її живцем, флору, фауну, цілі села. І війни не треба, нас просто спалять живцем, – підсумував Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.