Михайло Головко: «Боротьбою з коронавірусом влада знищує Україну. Залишиться лише руїна»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 25.04.2020
Через необдумані карантинні обмеження Україну чекає масове безробіття. Вже зараз 50 % людей втратили всі заощадження.

Про це у прямому ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– Традиційно так склалося, що для лікарів, пожежників та вчителів наша держава немає грошей. А для міністрів, народних депутатів їх є вдосталь. ТОП-чиновники Коболєв, Вітренко мають по два мільйони заробітної плати та космічні премії на додачу. А для лікарів, які рятують життя українців, наша влада немає грошей. Це зухвало та цинічно. Про яку боротьбу з коронавірусом вони взагалі говорять, якщо наших рятівників самі ж не підтримують? То як сьогодні ми можемо вірити у те, що держава піклується про українців, думає про те, скільки помре, скільки залишиться. Окрім коронавірусу, в Україні виявляють 400 онкологічних захворювань в день, у рік це – 85 тисяч, 80 тисяч людей помирає від тютюну, 40 тисяч від алкоголю, 5 тисяч від туберкульозу. Цих всі цифр влада не бачить. Тепер вона залякує людей коронавірусом через засоби масової інформації, а в той час відмиває кошти з бюджету. Це – мародери. Вони можуть відправити тонни засобів захисту за кордон і нікого не покарати. Натомість – бігатимуть за простим дядьком, який втратив роботу, і незаконно вимагатимуть в нього 17 тисяч гривень штрафу за те, що він без маски. Згідно з законом, держава має забезпечити людей засобами захисту, а не вони самі мають їх купляти, – зазначив Михайло Головко.

Свободівець наголосив на тому, що в іноземних країнах влада намагається під час карантину підтримати громадян та бізнес, а в Україні, на жаль, все навпаки.

– Українців сьогодні кинули напризволяще. Їм ніхто не допомагає, вони залишилися без роботи, без копійки, без засобів для існування. В інших країнах влада намагається допомогти бізнесу, зберегти робочі місця, громадянам виплачують допомогу. Іноземні держави шукають шляхи підтримки бізнесу, а не намагаються його вбити. В нас вже 50 % сімей залишилися без грошей. Вони до карантину жили від зарплати до зарплати. Хтось про цих людей подумав? Боротьбою з коронавірусом влада масово знищує українців, робочі місця, розколює державу. У кінцевому результаті залишиться лише руїна,  підсумував Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.