«Українське суспільство панікує, дивлячись на безсилля влади», – Михайло Головко про ситуацію з коронавірусом

Опубліковано в Політика Автор  soroka 26.02.2020
Сьогодні Україна не готова до загрози розповсюдження коронавірусу.

Про це у прямому ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– Поширювати паніку – не вихід. На сьогодні українці вже мали б побачити конкретні кроки від влади та Міністерства охорони здоров’я щодо ситуації з коронавірусом. В державі повинні були заздалегідь провести профілактичні заходи, аби зменшити ризик поширення недуги, але цього, звісно, не зробили. Суспільство панікує, дивлячись на безсилля влади. Люди розуміють, що на неї не варто розраховувати. Два місяці думали, як повернути наших громадян, а в результаті до приїзду українців з Китаю ніхто не був підготовлений. Вся істерія довкола коронавірусу виникла через непрофесіоналізм влади. Все, що ми можемо зараз зробити для безпеки людей, – відправити у відставку цей бездарний уряд, тих профанів, які не знають, що робити. Вони можуть тільки шкодити, панікувати й писати недолугі дописи у Facebook. Є реальна загроза, а конкретних кроків, аби протистояти їй, ми так і не побачили, – пояснив Михайло Головко.

Також свободівець додав, що руйнування системи охорони здоров’я України за останні десять років сягнуло апогею.

– Влада нічого не робить, щоб зберегти здоров’я українців. Ми стаємо свідками масових скорочень лікарів, недофінансування, закриття медзакладів. Немає підстав очікувати чогось доброго, бо з таким підходом вони лише наражають суспільство на небезпеку. Сьогодні українці не захищені від будь-якого вірусу, епідемії. У нас не пристосовані до цього профілакторії, немає відповідного обладнання й належного фінансування. Україна стала однією із найбільш вразливих країн Європи, які можуть зіткнутися з проблемами здоров’я та медичної допомоги,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.