«Теперішня влада не має повторювати помилок, які були допущені за часів Порошенка», — Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 25.02.2020
Минуло шість років відтоді, як сильні духом та незламні патріоти наповнили вулиці Києва, залишивши глибокий і незабутній слід в історії України.

Тільки прикро, що з кожною новою річницею Майдану керівництво держави не може відзначити те, що вдалося покарати убивць «майданівців».

Про це наголосив народний депутат України 7-го і 8-го скликань від Тернопільщини Михайло Головко у прямому ефірі ток-шоу "17" на телеканалі «ZIK». За словами політика, не всі  злочини проти Майдану були належно розслідувані.

—  Тема Майдану, а особливо подій 18-19 лютого 2014 року не залишають байдужими жодного українця. Наші серця досі переймає біль через втрату героїв, які пішли супроти свавілля, щоби ми жили в іншій країні. Щоби жили на своїй Богом даній країні, де немає корупції, здирництва, брехні. Щоби ми не були колонією, сировинним придатком інших держав. Багато моїх побратимів загинули на Майдані. Це було 19 патріотів-свободівців, практично кожного з них знав я дуже добре. Пройшло вже шість років з лютневих подій, однак у справі про розстріли активістів Євромайдану немає зрушень. Лише генеральний прокурор Руслан Рябошапка змінив групу прокурорів у справі про причетність колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут". Колишній свободівець Олег Махніцький був генеральним прокурором лише 3,5 місяці. Потім прийшов до влади Петро Порошенко, який звільнив генпрокурора, сказавши, що і без нього розслідування буде довершено. Олег Махніцький просив ще залишити його при посаді, аби той зміг довести розслідування до кінця, однак гарант зробив по-своєму. Махніцький у свій час випустив 285 «майданівців», відкрив 1600 кримінальних справ, у тому числі проти поліції, представників «Партій регіонів». То що ж заважало новій владі довести до завершення розслідування вбивств на Майдані? А низку справ, які відкрив Махніцький, після його звільнення не мали продовження, — зазначив Михайло Головко.

Нардеп підмітив, що завдяки сприянню зацікавлених осіб, не було встановлено обставини вчинення низки злочинів, не встановлені і виконавці, і організатори та замовники.

—  Українці повинні знати правду, якою би та не була. Мені дуже прикро, що до сьогодні зацікавлені особи приховують сліди своїх злочинів. Не ведеться належне розслідування справ. Є особи, які не зацікавлені в тому, щоби громадськість знала правду, хто організував розстріли на Майдані, хто був виконавцем, звідки ті снайпери, куди зникли докази. Ми досі не знаємо, хто стріляв у наших патріотів – найманці з України чи іноземці. Ми повинні пам’ятати, що рівно шість років тому, 18 лютого президент-утікач Янукович ввів у державі воєнний стан. Якраз тоді і розпочався активний розгін «майданців». Був великий шанс того, що злочинна влада таки досягне свого – Майдан не вціліє, однак людям, навіть кров’ю, вдалося утримати свої позиції. Патріоти піднялися, протести почалися по всій Україні. Роки минають, однак питання, які стосуються злочинів проти українських захисників, у нас – ті ж. А є кого запитати! Теперішня влада не повинна повторювати помилок, які були допущені за часів правління Петра Порошенка— зазначив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.