"Мета Порошенка – перемогти бідність в Україні, що є загрозою нацбезпеці", – експерт

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 26.03.2019

Наступна мета, яку ставить перед собою президент Петро Порошенко, – це перемога над бідністю в Україні. Адже саме бідність є однією з основних загроз національній безпеці країни. Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив блогер і політичний експерт Олексій Голобуцький.

«Якщо міркувати глобально, то крім війни в Україні існує ще одна основна проблема - це бідність. Бідність простих людей, які ледве зводять кінці з кінцями, - це той фактор, який в даному часовому відрізку розгойдує державу найбільше. Люди, які нічого не мають, менш охоче захищають свій спосіб життя, свою навколишню дійсність, свою країну, в кінці кінців», написав блогер.

 За його словами, наочний приклад, що підтверджує його теорію, – це події, які відбувалися в 2014 році в Криму і на Донбасі. Як вважає експерт, саме бідність є основною загрозою національній безпеці держави.

 «Боротьба з бідністю для України стає найважливішим питанням, яке необхідно закрити Президенту. Навіть в тих умовах, в яких опинилася Україна в 2014-2015 роках, Порошенко, поряд з відображенням російської агресії і формуванням антипутінської коаліції в світі, доклав серйозних зусиль щодо стабілізації економічної ситуації, яка опинилася на межі повного краху. Він не допустив дефолту в Україні, який міг привести до зовсім вже непередбачуваних наслідків. При Порошенкові була стабілізована банківська система, збережений контрольований дефіцит бюджету», вважає блогер.

 По суті, відзначає політолог, навіть в цих важких умовах президенту Порошенко вдалося створити передумови для економічного зростання країни. Як зазначає експерт, про це говорять і ті зміни, які відбуваються в останні рік-два.

 «По-перше, зросли мінімальні і середні зарплати по країні. А це достовірний показник того, що економіка приходить в норму. Далі необхідно було вирішити питання з найбільш незахищеними верствами населення - пенсіонерами. Що в цьому напрямку було зроблено: введені щорічна індексація пенсій, монетизація субсидій для оплати комунальних платежів», – зазначає Голобуцький.

 Він також нагадав, що кошти, отримані від розмитнення «євро блях», були перенаправлені на додаткові виплати людям з мінімальною пенсією, а також є передумови для запровадження 13-ти пенсії.

«Все це в своїй сукупній масі веде до перемоги над другим, після Путіна, ворогом України - бідністю. Для цього закладено надійний фундамент, країні потрібно тільки зберегти поточний курс і розвивати ті напрямки, в яких у нас уже намітився прогрес», підсумував Олексій Голобуцький.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.