«Брудні ігри»: через конкуренцію гідних кандидатів від УКРОПу намагались не допустити на вибори до Монастириської ОТГ

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 12.12.2018
Через відкриту бездіяльність членів районної територіальної виборчої комісії тернопільським укропівцям довелося позиватися до суду, щоб захистити своє право та право інших кандидатів брати участь у майбутніх виборах до Монастириської ОТГ.
 
За словами очільника Тернопільського обласного осередку «Українського об’єднання патріотів - УКРОП», голови фракції в облраді Андрія Цибульського, районна ТВК повинна була виключити зі старих партійних списків близько 15-ти кандидатів із щонайменше 5-ти різних партій, щоб вони згідно чинного законодавства мали змогу балотуватися на прийдешніх виборах вже у нових списках. Проте, через конкуренцію між політичними силами, різноманітні маніпуляції, а також – небажання місцевого керівництва передавати свою роботу новим гідним управлінцям, члени ТВК за незрозумілих обставин так і не зібралися для прийняття відповідного рішення.
 
«У такій бездіяльності ТВК ми вбачаємо змову різних політичних сил чи місцевої влади, щоб не допустити нашого першого номера у виборчому списку – пана Сергія Пижа; достойних кандидатів-укропівців та сильних представників інших партій до участі у виборах. Справа в тому, що ще в 2015 році ті люди, які зараз балотуються до Монастириської міської ради, балотувалися у інші ради у списках інших політичних сил. Саме тому, щоб все було законно, представники районної ТВК мали декілька тижнів, аби зібрати кворум та проголосувати за виключення кандидатів із старих виборчих списків. Адже таке рішення може прийняти лише ТВК, як уповноважений орган Центральної виборчої комісії», - пояснює укропівець.
 
Андрій Цибульський зазначає, що кандидати подали відповідні документи і в партійні структури, від яких вони колись балотувалися, і в районну ТВК з проханням виключити їх зі списків. Та попри це члени районної ТВК так і не виконали своїх обов’язків.
 
«Районна ТВК з невідомих причин просто не зібралася і, відповідно, не провела необхідної процедури. Тому міській ТВК не залишалося нічого іншого, окрім як виключити цих людей, адже в списках вони рахуються двійниками. Через це наша юридична служба подала позов до Тернопільського окружного адміністративного суду. Останній став на наш захист. Це означає, що кандидати у списках залишаються та братимуть участь у виборах до Монастириської ОТГ. Це велика перемога нашої юридичної служби. Ця спроба - зняти з виборів дійсно сильних кандидатів у депутати, спричинена небажанням та побоюванням місцевих політиків та конкурентів», - констатує укропівець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.