«Без кредиту МВФ нам не вистачило б коштів на виплату зарплат до кінця року», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 27.11.2018
О 5 ранку 23 листопада, Верховна Рада Україна таки повністю ухвалила Державний бюджет на 2019 рік. «За» проголосували 240 нардепів, «проти» - 28, утримались - 22, не голосували - 19.
 
На думку народного депутата з Тернопільщини Ігоря Побера, новий рік буде складним для України у фінансовому плані, адже потрібно віддати велику кількість боргів.
 
– На сьогодні в нас ріст ВВП становить орієнтовно 3 %. Наступного року важко буде втримати навіть цей показник. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заклав у бюджеті підняття мінімальної заробітної плати на стільки, на скільки взагалі можливо «вижати» з бюджету. Звичайно, це не така сума, яку пропонує Радикальна партія. Вони хочуть підняти «мінімалку» до 6-ти тисяч. Це потягне за собою інфляцію та падіння курсу долара. Взагалі бюджет на 2019-ий рік є справді збалансованим, особливо для країни, котра знаходиться у стані конфлікту чи навіть, як не прикро, у можливому стані війни. Окрім цього, держбюджет прийнятий вчасно, а це важливо для економіки, – пояснив Ігор Побер.
 
Також нардеп зауважив, що без кредиту МВФ до кінця року не вистачило б коштів для заробітних плат.
 
– Якщо ми б не взяли цих 2 мільярдів доларів, які нам обіцяє МВФ, то, напевне, не вистачило б коштів до кінця закрити цей поточний рік. Завдяки цій сумі буде можливість до кінця року виплатити усі зарплати, – додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.