«Влада не повинна ховати голову в пісок, займаючи позицію страуса», – Михайло Головко про страйкування «євробляхарів»

Опубліковано в Політика Автор  26.11.2018
На початку листопада депутати ВРУ проголосували за законопроекти № 8487 та № 8488, які передбачають зменшення вартості розмитнення в Україні автомобілів на європейській реєстрації.

Це рішення не задовольнило «євробляхарів», які продовжують страйкувати, стверджуючи, що документи ухвалили без внесення правок активістів.

Народний депутат від фракції ВО «Свобода» Михайло Головко зауважив, що цей закон ефективний лише для 10 % українського населення.

– Незручності з пікетами «євробляхарів», створили тотальний колапс, який дійсно обурює всіх людей. Чому вони вийшли? Не від доброго життя все-таки. Це медаль, яка має іншу сторону. Чому такі агресивні? Бо бідні. Українці реально пограбовані і  автомобіль для них – це розкіш, а не засіб для пересування. Країна не створила умов ні при «Партії регіонів», яка знищила повністю автопром в Україні, ні вже при сучасній владі на чолі з Порошенком, який теж не створив умов для того, щоб розвинути власне виробництво. Він не зробив кредити доступнішими, щоб українці могли купувати ті самі якісні автомобілі світових брендів, – зазначив нардеп.

Свободівець пропонує опиратися на досвід у цій галузі закордонних країн.

– Подивіться на наших колег з Європи, ту ж саму Німеччину. За останні роки 115 млрд. євро вона спрямувала дотації в автомобільну промисловість. У цій країні добре розуміють стратегічну важливість галуззі, адже у ній працює близько мільйона осіб. Також варто перейняти досвід Південної Кореї, яка випередила Японію. Саме стимулювання через державну політику, кредитування допомогли їм стати світовими лідерами з виробництва. У нас за ці роки нічого не було зроблено і ніхто нічого не запропонував . Тому в людей відчай, адже вони реально пограбовані, бідні, не маючи тих тисяч євро сьогодні розмитнити автомобіль, – наголосив Михайло Головко.

Нагадаємо, що ВО «Свобода не голосували за цей закон, тому що не пройшли їхні попраки, а саме: робити прив’язку не до віку транспортного засобу, а до його вартості.

– Цей закон є хорошим лише для 10 % населення, яке може дозволити собі купувати імпортні автомобілі. Решта 90 % не можуть за такими цінами ні купити, ні розмитнити, ні «пригнати» автомобіль. Це і спровокувало патову ситуація. Адже закон нічого не вирішив для «євробляхарів». Натомість ми зайшли в глухий кут, що викликало ще більшу агресію. Я вважаю, що влада не повинна ховати голову в пісок, займаючи позицію страуса, а все ж таки пропонувати свої варіанти виходу із ситуації, – підкреслив Михайло Головко.

До слова, ВО «Свобода» розробило не один проект, у тому числі і в податковому законодавстві,  для того, щоб, по-перше, акредитувати стимулювати власне автовиробництва. По-друге, зробити розмитнення доступними.

За словами Михайла Головка, можна ввести пільговий режим на три місяці зі знижкою у 50 % або на більший термін для населення, яке бажає розмитнити автомобіль.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 soroka
В Одесу на вихідні: де варто побувати і що подивитися
Одеса входить до найпопулярніших туристичних міст України, оскільки в ній розташована величезна кількість архітектурних та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.