Нардеп з Тернопільщини прокоментував релігійну ситуацію в Україні

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 13.11.2018
Російська православна церква є елементом політичної системи Москви. Про це нещодавно заявив Президент України Петро Порошенко.
На думку народного депутата України від фракції БПП Ігоря Побера, дискримінації у релігії України наразі немає, але провокації - присутні.
- У нашій країні немає ніякої дискримінації щодо людей, які ходять до православної чи греко-католицької церкви. Усі українці мають право вибору. А от провокації чи навіть напади у сфера релігії якраз можуть мати місце. Наприклад, на Почаївську лавру можуть напасти певні патріотичні організації, але ж ніхто не заборонить людям відвідувати той чи інший храм, навіть Московського патріархату. Коли вже вступить у дію новий закон щодо релігії, тоді доцільно буде перереєструвати церкви Московського патріархату згідно чинного українського законодавства, - пояснив Ігор Побер.
Нагадаємо, постанову про підтримку звернення президента до Вселенського патріарха про надання Томосу на автокефалію православної церкви в Україні Верховна Рада України ухвалила ще 19 квітня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.