До місцевих бюджетів Тернопільщини надійшло більше 100 млн грн плати за землю

Опубліковано в Економіка 01.06.2019
Упродовж січня-квітня 2019 року власники та орендарі земельних ділянок сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 105 млн 482,7 тис. грн плати за землю.

Зокрема, 91 млн 535,8 тис. грн надходжень спрямували юридичні особи та 13 млн 946,9 тис. грн – фізичні, повідомили у секторі комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Порівняно з аналогічним періодом 2018 року плата за землю збільшилася на 16 млн 546,5 тис. грн, або плюс 18,6 відсотка.

Варто зауважити, що орендна плата за користування землею та земельний податок посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів Тернопільщини.

Нагадаємо, платниками земельного податку є власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податкового зобов’язання щодо земельного податку. Фізичним особам нарахування сум податку за землю проведено контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки до 1 липня 2019 року. Податок необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.