«Якщо ми не дамо зарплату людині, яка сидить в окопі, вона кине автомат і піде додому», – народний депутат Микола Люшняк (відео)

Опубліковано в Війна Автор  soroka 25.09.2024

На Тернопільщині відбувся форум громад «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція».

Представники місцевих адміністрацій, органи місцевого самоврядування та парламентарії обговорили результати реформи децентралізації та дискутували про те, як громадам вижити у час війни.
 
Участь у форумі взяв народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк. Він наголосив на тому, що насамперед нам потрібно спрямувати усі зусилля на те, щоб зупинити ворога, а вже потім думати про розвиток.
 
– Зараз ми вирішуємо, куди має йти ПДФО. На жаль, наша держава у дуже важкому стані. Маємо зрозуміти: якщо не переможемо ворога, то ПДФО будемо сплачувати вже в іншу державу! Забирати гроші в місцевих бюджетів – дуже важке рішення. Попри це, ми маємо заплатити зарплату людині, яка сидить в окопі, інакше – вона кине автомат і піде додому,  зазначив Микола Люшняк.  
 
Також він розповів, де громадам шукати ресурс, зокрема вирішити питання великої кількості земель ОСГ, які зараз не оподатковуються.
 
– Ми маємо розуміти, у який важкий період живемо. Треба думати, де взяти кошти, щоб вижити, заплатити людям зарплати, але найперше – це підтримувати наші збройні сили. Будуючи державу, не розуміючи для кого ти її будуєш, то краще її не будувати,  підкреслив Микола Люшняк.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.