У громаді на Тернопільщині відкрили меморіальну дошку полеглому воїну Віталію Сидорчуку

Опубліковано в Війна Автор  soroka 26.08.2024

Вчора, 25-го серпня, у с. Яблунів, відбулося відкриття меморіальної дошки полеглому захиснику 23-річному Сидоруку Віталію.

Про це повідомили у Копичинецькій міськраді.

Батьки Віталія переїхали в с. Яблунів коли йому виповнився 1 рік. Тут він розпочав навчання у школі, тут він гартував свій патріотичний дух. Після закінчення школи, навчався в університеті за спеціальністю "Інформаційні технології". Повномасштабне вторгнення росії в Україну змінило всі плани Віталія. 29 серпня 2022 року він добровільно вступив до лав Збройних Сил України, – розповідають про воїна у міській раді.

Успішно виконував обов’язки оператора безпілотних літальних апаратів. Про його бойові заслуги свідчать нагороди: медаль Президента України "Захиснику Вітчизни", відзнаки Міністра оборони України – "Хрест Доблесті", "Залізний Хрест", медаль "Ветеран Війни".

– Попри свій молодий вік, Віталій Сидорук користувався авторитетом серед бойових побратимів, був прикладом для інших, завжди усміхнений, умів підняти бойовий дух та підтримати у скрутну хвилину. 30.05.2024 р. один ворожий снаряд обірвав його життя назавжди.. Назавжди 23 роки, назавжди в строю.., кажуть у міськраді.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.