Тернопільщиною продовжує «гуляти» кір: майже 100 хворих

Опубліковано в Відеоновини 16.01.2018

На території Тернопільської області перші випадки захворювання на кір були зареєстровані ще влітку 2017 року. Однак з початком нового проблема лише продовжилась.

Поки за офіційними даними кількість хворих на цю недугу в краї складає 91. Найсильніше кір «вдарив» не лише по Тернополю, а й по Чортківському та Бучацькому районах.

Як розповіли медики журналістам TV-4, щоб вберегти дітей необхідно їх вакцинувати. Така процедура відбувається двічі: в 1 та 6 років. спершу діти проходять вакцинацію, а коли підростуть – ревакцинація:  

- Вакциною наша область забезпечена. Це вакцина бельгійського виробництва «Пріорікс». В достатній кількості всіх бажаючих можна зчепити, - розповіла завідувачка інфекційного відділення КНП «Тернопліьська міська комунальна лікарня» Ольга Дивоняк.

Медик також додала, симптомами кору є: підвищення температури до рівня фебрильної (38°С — 39°С), поява катаральних проявів (запалення слизової оболонки верхніх дихальних шляхів під дією вірусу грипу), нежитю, кашлю, ознак кон’юнктивіту (запалення слизової оболонки ока). Також у хворого з’являються такі прояви захворювання як світлобоязнь та погане самопочуття.

Загалом, кір на перших його стадіях важко відрізнити від звичайної застуди. Лише на 4 день захворювання починає з’являтися висипка.

Відео: TV-4.

Фото: з відкритих джерел.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.