Лілія Степ

Лілія Степ

Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами інкримінують слідчі Заліщицького відділення поліції 42-річному жителю Чортківського району. Фігурант за місцем проживання зберігав набої та гранату "Ф-1". 

Співробітники кримінальної поліції отримали інформацію про те, що чоловік незаконно зберігає вибуховий боєприпас з метою подальшого збуту. Під час проведеного санкціонованого обшуку в помешканні правоохоронці виявили 46 патронів калібру 7,62 мм та гранату "Ф-1", які він зберігав без передбаченого законом дозволу. Речові докази працівники поліції вилучили та направили на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. 

За даним фактом розпочато кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. 

Триває слідство. 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


У результаті дорожньо-транспортних пригод троє осіб з травами звернулися за меддопомогою до лікарень. Життя ще одного чоловіка врятувати не вдалося. На дорогах Тернопільської області працівники поліції зареєстрували три автопригоди.

У п'ятницю, 18 жовтня, в обласному центрі на вулиці Бережанська не розминулися два транспортних засоби. За попередньою інформацією, водійка автомобіля Nissan Leaf під час перелаштування з однієї смуги в іншу допустила зіткнення з ЗАЗ І-VAN. У результаті удару тілесні ушкодження отримала пасажирка буса 1949 року народження. Її доправили до лікарні, але без госпіталізації.

19 жовтня на автодорозі "Заліщики-Борщів", біля села Бедриківці Чортківського району, у результаті автопригоди травми отримали пасажири. При виїзді слідчо-оперативної групи Заліщицького відділення поліції стало відомо, що на перехресті водій автомобіля Dacia Logan, з'їжджаючи з головної на другорядну дорогу, зіткнувся із зустрічним транспортним засобом марки Mercedes Benz Sprinter. До лікарні потрапили пасажири з обох автівок - жінки 1939 та 1969 років народження. Їм надали допомогу та відпустили додому.

Смертельна дорожньо-транспортна пригода трапилася 20 жовтня близько 19:10 на Гусятинщині. За попередньою інформацією, водій автомобіля Ford Sierra не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя та врізався у дерево. Від отриманих травм 47-річний кермувальник помер ще до приїзду швидкої допомоги.

У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. За даними фактами тривають перевірки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області 


На вулиці Любомира Гузара, 8 у Тернополі активно працюють над розширенням місця для паркування транспортних засобів мешканців будинку. Ремонт у житловому фонді тут проводяться на умовах співфінансування міської ради та мешканців.

- З 2017 року ми хотіли розширити ділянку дороги, яка має лише три метри ширини. На жаль, тут не можуть роз'їхатись дві машини. У 2024 році на прийомі в міського голови нам запропонували виконати роботи за програмою співфінансування. Міська рада виділяє 80% коштів, а ОСББ з мешканцями – 20%. Ми провели загальні збори в будинку і 92% мешканців підтримали таку ініціативу. Наразі ми робимо місця для тимчасового паркування автомобілів, – зазначив голова ОСББ  «Мрія+», що на вул. Любомира Гузара, 8, Віктор Чорненький.

Додамо, програмою можуть скористатися як ОСББ, так і управителі будинків (ЖЕКи). Дія програми поширюється на всі багатоквартирні будинки Тернопільської громади, які експлуатуються понад 10 років. Фінансування виділяється за певною пропорцією залежно від виду робіт.

Нагадаємо, цього року до списку ремонтів на умовах співфінансування внесено 64 будинки, на які виділено 19 850 тис. грн.


На Тернопільщині розпочала роботу регіональна платформа для підприємців ,,Діалог влади та бізнесу”, яка створена за дорученням Президента України у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад.

Основна мета платформи – запровадити новий якісний діалог бізнесу та влади та оперативне реагування на вирішення проблемних питань.

Через платформу підприємці зможуть особисто ставити питання та отримувати відповіді від представників влади під час регулярних зустрічей.

Щоб долучитись до діалогу, необхідно залишити свої пропозиції та проблемні питання у формі  опитувальника для бізнесу, який міститься за посиланням:

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSf4P34se8jHWj.../viewform


Постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажу,  спільно з управлінням муніципальної інспекції, в присутності працівника Національної поліції, демонтовано два технічних засоби регулювання дорожнього руху (бетонні напівсфери), які розміщені на вул. Золотогірській (біля будинку №12) в Тернополі. Власники невідомі.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 09.10.2024 року №1559 «Про усунення порушень у сфері благоустрою».

Демонтоване майно знаходяться під охороною, на території на вул. Спадиста, 8, в Тернополі. Для повернення  власникам необхідно звернутися за цією адресою в ДП «Фаворит» по питанню відшкодування коштів, витрачених на демонтажні роботи та зберігання.      


Завтра, 21 жовтня, на Тернопільщині прогнозують хмарну погоду з проясненнями. 
Вітер південно-східний, 5 – 10 м/с.

Температура повітря вночі 1 – 6° тепла, вночі та вранці на поверхні ґрунту заморозок 0 – 5°.

Температура повітря вдень 11 – 16° тепла.

 

ДЖерело: Тернопільський обласний центр з гідрометеорології


Підрядна організація Служби відновлення зробила антикорозійний захист підмостових поверхонь, відремонтувала конуси і влаштувала водовідведення з штучної споруди. Усі роботи виконані в межах експлуатаційного утримання.
Чому ці роботи важливі? Незахищена підмостова поверхня мосту може призвести до глибокого проникнення вологи у прогонову будову, а відтак корозії і руйнування. Особливо штучна споруда вразлива у зимовий період, коли температура коливається вище-нижче 0.
Готуючись до третьої зими в умовах повномасштабної війни, Служба відновлення особливу увагу приділяє експлуатаційному стану штучних споруд (мостів, шляхопроводів і водопропускних труб). Профілактика корозії дозволить продовжити термін служби мостів на державних автошляхах Тернопільщини та заощадить кошти платників податків у майбутньому.
Мости через суходіл відіграють важливу роль у системі водовідведення з сільськогосподарських угідь, вони захищають автошляхи під час аномальних опадів чи повеней.
Нагадаємо, що капітальні ремонти державних доріг з моменту введення воєнного стану Уряд призупинив, а кошти спрямував на нагальні потреби.
? Траса М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине є стратегічно важливим логістичним маршрутом, адже «зшиває» захід та схід країни. На Тернопільщині вона є однією з найбільш завантажених доріг, а з початком повномасштабного вторгнення потік вантажного і пасажирського транспорту на ній зріс у рази.

За інформацією Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, завтра, 20 жовтня, в області прогнозують малохмарну погоду без опадів. Вночі та вранці туман.

Вітер південно-східний, 5 – 10 м/с. Вночі сильний заморозок 0 – 5°. Температура повітря вдень 8 – 13° тепла.

Попередження про метеорологічні явища.
Область, місто: 20 жовтня вночі та вранці туман видимістю 200 – 500м.
(І рівень небезпечності, жовтий – НМЯ І).
Область: 20 жовтня вночі та вранці сильний заморозок 0 – 5°.
Місто: 20 жовтня вночі та вранці сильний заморозок 0 – 2°.
(ІІ рівень небезпечності – помаранчевий, СМЯ ІІ)

Нещодавно на лінію 102 звернулася стурбована мати, яка повідомила про зникнення свого сина. Патрульні зв'язалися з жінкою, з'ясували всі обставини та отримали його номер телефону.
Як з'ясувалося, після непорозуміння з матір'ю 12-річний хлопчик вирішив піти з дому та не відповідав на дзвінки рідних.
Інспектори відділу зв'язків із громадськістю Олександра Мʼялковська та Ігор Івасів встановили зв'язок з дитиною, розшукали, заспокоїли та відвезли додому.
Поліцейські передали дитину матері та провели з нею профілактичну бесіду. Також поінформували працівників ювенальної превенції про цю подію.

Як повідомили у Патрульній поліції Тернопільської області, найчастіше об'єктами повідомлень про замінування є саме місця великого скупчення людей.
Щоразу на такі повідомлення оперативно прибувають усі необхідні служби. Патрульні забезпечують охорону місця події та проводять евакуацію людей.
Якщо ви опинилися в місці, де надійшло повідомлення про замінування, дотримуйтеся цих рекомендацій:
- зберігайте спокій та не панікуйте;
- завжди покидайте територію/будівлю, яка є потенційно небезпечною;
- виконуйте вказівки патрульних та рятувальників;
- не заходьте за огороджувальну стрічку, бо саме вона розмежовує небезпечну територію.
Мета таких повідомлень — залякати людей та навести паніку. Тому зберігаємо спокій, довіряємо інформації лише з офіційних джерел та не нехтуємо безпекою!

Сторінка 1 із 1877

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.