У Тернопільській області на трасі М-30 зробили антикорозійний захист мосту через суходіл

Опубліковано в Новини 20.10.2024
Підрядна організація Служби відновлення зробила антикорозійний захист підмостових поверхонь, відремонтувала конуси і влаштувала водовідведення з штучної споруди. Усі роботи виконані в межах експлуатаційного утримання.
Чому ці роботи важливі? Незахищена підмостова поверхня мосту може призвести до глибокого проникнення вологи у прогонову будову, а відтак корозії і руйнування. Особливо штучна споруда вразлива у зимовий період, коли температура коливається вище-нижче 0.
Готуючись до третьої зими в умовах повномасштабної війни, Служба відновлення особливу увагу приділяє експлуатаційному стану штучних споруд (мостів, шляхопроводів і водопропускних труб). Профілактика корозії дозволить продовжити термін служби мостів на державних автошляхах Тернопільщини та заощадить кошти платників податків у майбутньому.
Мости через суходіл відіграють важливу роль у системі водовідведення з сільськогосподарських угідь, вони захищають автошляхи під час аномальних опадів чи повеней.
Нагадаємо, що капітальні ремонти державних доріг з моменту введення воєнного стану Уряд призупинив, а кошти спрямував на нагальні потреби.
? Траса М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине є стратегічно важливим логістичним маршрутом, адже «зшиває» захід та схід країни. На Тернопільщині вона є однією з найбільш завантажених доріг, а з початком повномасштабного вторгнення потік вантажного і пасажирського транспорту на ній зріс у рази.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.10.2024 soroka
У Лановецькій громаді на Тернопільщині стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу
У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID DOBRE.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.