Тернополяни, якщо їстимете менше м’яса, зменшите вирубування лісів

Опубліковано в Життя краю 23.09.2018

Тернополяни навіть не припускають, що можуть своїми діями впливати на глобальні процеси на планеті, збільшуючи чи зменшуючи ті чи інші негативні процеси у природі.

Саме завдяки нашим діям не тільки може зменшитися чисельність тих чи інших рослин, тварин, знизитися вирубка лісів, але й змінитися клімат, адже саме від наших потреб залежить, продукуватиметься у світі певне виробництво, вирощування, знищення чи ні.

Як розповіла у Тернополі експертка з екологічного та соціального розвитку Клавдія Тератай, експлуатація природніх ресурсів на Землі буде відбуватися до того часу, доки людина споживатиме цей ресурс. За словами фахівчині, якщо ми не можемо повністю припинити затребуваність у тому чи іншому продукті, то в наших силах дещо знизити його споживання.

—  Чим більші у людей потреби на ту чи іншу продукцію сільськогосподарського виробництва, тим негатив ніше це впливає на екологію, адже всі процеси у природі взаємозалежні. Зараз  у багатьох країнах світу вирубують ліси задля збільшення територій полів, відведених під сільськогосподарську діяльність. Щодня тропічного лісу зникає приблизно на футбольне поле. Зараз гостро постала проблема і з вирубуванням тропічних лісів. Цей негативний процес відбувається в Новій Зеландії, Конго, Амазонці, Бразилії та інших країнах і це вже дало всій невтішний відбиток на клімат. На полях вирощують культури, що потребують багато води, якої на планеті Земля також не вистачає. У багатьох місцях відбувається засуха. Від фермерства також немало шкоди, адже господарські тварини потребують води, впливають на рослинність, на повітря, — підмітила експертка.

Клавдія Тератай підмітила, що людям варто замислитися, якщо вони купуватимуть на ринках менше м’яса, зможуть не тільки зберегти життя тварин, а ще й зменшити вирубку лісів у світі, зекономити воду, зберегти землю.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.