Тернополянам не радять заводити заморських тварин, аби не мати проблем

Опубліковано в Життя краю 13.09.2018

Зазвичай, відчуваючи бажання завести домашню тварину, жителі Тернопільщини переважно вибирають між кішками, рибками, гризунами, собаками, однак серед людей знаходяться й поціновувачі екзотичних тварин.

Завдяки своїй неабиякій зовнішності і незвичайним звичкам екзотичні вихованці заворожують і зачаровують багатьох людей. Тільки жителям Тернопільщини варто пам’ятати, що екзотична домашня тварина – це величезна відповідальність для того, хто зважився її утримувати.

 Перед тим, як придбати такого вихованця, треба зважити всі «за» і «проти», і тільки потім приймати остаточне рішення щодо придбання улюбленця. Пам'ятайте, що екзотичні домашні тварини практично не піддаються дресируванню і погано прив'язуються до людини. Вони вимагають особливого догляду і коштів для утримання в домашніх умовах.

Навіть якщо людині тваринка подобається, вона підходить комусь за характером, улюбленець, залежно від породи, потребує різного догляду, періоду прогулянок. Вам може бути комфортно із тваринкою, проте вам не вистачатиме терпіння за нею поратися. Одна звірина потребує значного фізичного навантаження, інша прибирання за ним, догляду за шерстю. Варто врахувати і те, що в когось із родини може бути алергія на шерсть, запах тварин. Дуже не раджу людям заводити екзотичних тварин – ігуан, змій, тарантулів, мавп та інших, адже за ними потрібен особливий догляд – температурний режим, харчування, можливо простір. Якщо екзотичний вихованець почуватиметься у вас некомфортно, не зможе повноцінно харчуватися, від врешті-решт просто помре,  — зоопсихолог розповів Сергій Клочко.

Фахівець ще раз підмітив, що екзотичні улюбленці вимагають більше уваги, ніж коти і собаки. Тому чоловік радить добре подумати, перш ніж зважитися завести хижаків і рептилій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.