Військовослужбовцям з інвалідністю з Тернопільщини перерахували майже по мільйону гривень (фото)

Опубліковано в Життя краю 27.06.2018

У Тернополі 27 червня вручили сертифікати про перерахунок коштів на придбання житла чотирьом учасникам бойових дій з інвалідністю ІІ групи та дружині загиблого військовослужбовця. В минулі роки вояки захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Урочисто передав сертифікати на суму близько 900 тис. гривень та квіти голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, який також з «теплими» словами звернувся до українських героїв.

Ми будемо не тільки підтримувати родини загиблих, але й робити багато для сімей солдатів, які загинули на передовій. На жаль, у зоні бойових дій за різних обставинах полягли 94 вояки. Сьогодні ми повинні зробити чимало для того, аби всі категорії військовослужбовців, які були мобілізовані, отримали максимальну підтримку від райдержадміністрацій, управлінь соціального захисту та інших структурних підрозділів органів державної влади, — наголосив Степан Барна.

Одним із запрошених вояків, який отримав з рук очільника ТОДА сертифікат , був Руслан Гетьман – учасник АТО та волонтер.

Раніше я служив у морській піхоті. Мене називають мирним воїном, адже я люблю допомагати сиротам, калікам та безпритульним. Коли перебував на передовій, отримав поранення. Одразу не пішов лікуватися, тож рана далася мені взнаки після того, як поїхав до Лисичанська. Довелося лягти в госпіталь, — розповів чоловік.

Руслан Гетьман наголосив, що дуже прагне знову поїхати на Схід, адже хоче захищати рідну державу від спільного ворога та побачитися із побратимами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.