Макс Кідрук розповів тернополянам про боротьбу за виживання у місці, де немає бога

Опубліковано в Життя краю 07.05.2018

У рамках Мистецького фестивалю «Ї» у Тернопільському драмтеатрі відбулась зустріч з відомими українським письменником Максом Кідруком, який розповів про нову майбутню книгу «Де немає БОГА».

За словам автора, основою сюжету стала реальна історія про авіакатастрофу, яка трапилась в Антарктиді у листопаді 1978 року. Тоді лайнер врізався у вулкан Еребус.

– Це не черговий роман Кідрука про авіакатастрофу. Є «Жорстоке небо» і на тому все. Якщо стається авіакатастрофа в будь-якому місці на цій планеті і виживає частина пасажирів, то це означає, що вони врятовані. Якщо хтось, вцілів, рятувальники їх обов’язково заберуть. От я подумав: а що було б, якби у цій катастрофі в Антарктиді хтось уцілів. Ці люди опинились би в одному з найбільш неприступних та агресивних середовищ на планеті Земля. Усі знали б, де вони перебувають, але абсолютно ніхто не зміг би їх звідти витягти. Ці люди будуть змушені розпочати боротьбу за виживання в найбільш непридатних для життя умовах, – поділився Макс Кідрук.

Як розповів автор, книга «Де немає БОГА» – це історія про сімох людей, яким вдалось вижити після авіакатастрофи та про їхній життєвий досвід, який зумовив поведінку кожного у боротьбі за виживання.

– Ця історія для мене особлива, бо є найбільшим ґрунтовним творінням, яке я писав до цього часу. Роман ще не опублікований, але вже на сьогодні він має обкладинку. Я присягаюсь, що вона найкраща не просто з усіх, які я мав, а з усіх, які будь-коли бачив. Задум книги існував вже давно. Я довго не брався писати «Де немає БОГА», поки не впевнився, що стилістично готовий до цього. Ця історія – напрочуд важлива, важка та насичена. Це – не жахи, не фантастика, не гостросюжетний трилер, а просто драматична історія, – пояснив Макс Кідрук.

Автор зауважив, що усі історії його романів певним чином пов’язані з Україною:

– Для мене було б безглуздо писати книгу і ніяк не пов’язувати її з Україною. Насправді історія завжди обирає сама для себе локацію. Діалоги між українцем та росіянином у новій книзі стосуватимуться мого рідного міста та подій на східній Україні. Після 2014 року усі історії певним чином мають бути пов’язані з війною на сході нашої країни, бо це те саме, що писати про Америку після 1963 року, не згадуючи вбивство Кеннеді.

Обкладинку книги «Де немає БОГА» шанувальники творчості Макса Кідрука можуть побачити вже 17 липня на його сторінці у Facebook. У рамках презентації книги автор планує відвідати 101 місто.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.