Близько сотні тернополян промовляли словами Шевченка у головній книгозбірні міста (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 08.03.2018

У переддень восьмого березня Тернопільську ОУНБ відвідало десятки дітей, молоді та дорослих, які зачитали на відео улюблені поезії славетного Кобзаря в рамках літературного відео-марафону «Мій Шевченко».

Цього дня від 11:00 до 18:00 до декламування віршів долучилися тернополяни та гості міста: українські та іноземні студенти місцевих вишів, школярі, викладачі, військові, працівники патрульної поліції, митці, науковці, читачі бібліотеки й навіть пересічні мешканці.

— Я навідуюсь до бібліотеки насамперед тому, що тут працюють приємні люди, які з радістю доносять до своїх читачів інформацію про нові видання та про цікаві заходи. На літературні події сюди приходять переважно люди, які вміють гарно читати та люблять книги. Зазвичай, коли захід приурочений до випуску нової книги, декламувати вірші до бібліотеки приїжджають навіть актори та люди з хорошою дикцією. Щодо сьогоднішнього поетичного марафону, зауважу, що це ще одна нагода торкнутися поезії завжди живого Кобзаря, а також переконатися, наскільки ти спроможна вдало донести до інших окрему поезію чи уривок з неї, — поділилася одна із учасниць відео-марафону тернополянка Оксана Шлюсар.

Учасниця заходу наголосила, що нині читатиме у стінах книгозбірні уривок із поеми «Наймичка», який жінка знає напам’ять ще з дитинства.

Як наголосила завідувачка відділу міського абонементу Тетяна Ковалькова, головна мета святкового заходу – вкотре привернути увагу жителів Тернопільщини до вагомої постаті Кобзаря та його творів.

— Літературний відео-марафон ми проводимо вже кілька років поспіль. Позаминулого року захід був присвячений поезії Івана Франка, минулого – читанню поезій різних авторів, а цьогорічний відео-марафон ми приурочили до дня народження знаного Кобзаря. Сьогодні протягом цілого дня до нас приходять люди – від маленьких до дорослих, тож пауз між читаннями віршів для нас навіть не випадало. Якщо одні люди виходили із зали, після них одразу ж заходили інші. Особливо мені запам’яталася нині багатодітна родина із села Плотича, яка представила нам цілу композицію, присвячену Шевченкові. Маленькі дітки від 4-х років з цієї сім’ї зачитували вірші іспанською, німецькою, англійською, португальською мовами, — розповіла пані Тетяна.

Завідувачка наголосила, що відео та фотоматеріали із заходу працівники книгозбірні згодом викладуть на сайті Тернопільської ОУНБ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.