Про 6980 кілометрів подорожі на плоті – тернополянам презентували переклад відомої книги

Опубліковано в Життя краю 02.02.2018

Видавництво «Крок» разом із тернопільською книгарнею «Є» презентувало переклади двох книг норвезького дослідника та мандрівника Тура Геєрдала.

Першого лютого у  книгарні «Є» усі охочі мали можливість відвідати презентацію та поспілкуватися з засновником  видавництва Юрієм Завадським. Письменник та видавець спільно із модератором заходу Юрієм Мотевощуком розповіли тернополянам про дві захоплюючі книги: «Фату-Хіва» та «Кон-Тікі».

- Тур Геєрдал дуже суперечлива особа і ця його риса мені дуже симпатична. Чому я за нього й взявся, - розповідає Юрій, - Людина вперта, шалена, але не гарячкова. І саме тому йому вдалося втілити ідею експедиції в життя, коли його підтримували одиниці.

У книзі «Кон-Тікі» описується підготовка і здійснення експедиції на саморобному плоті Кон-Тікі вздовж шляху переселення індійців з Перу в Полінезію. На цьому непевному судні п’ятеро сміливих чоловіків у1947 році вирішили довести, що древні люди були сміливішими за нас, а їхні плоти не такими й примітивними. Експедиція тривала 101 день, 6980 подоланих кілометрів. Саме про це йдеться в книзі. А ще, про силу людини, її любов до оточуючого, до світу та авантюризму. «Кон-Тікі» буде цікавою як для дорослих, так і для дітей.

До слова, у 2012 році за книгою зняли однойменній фільм.

Студентка ТНПУ ім.В.Гнатюка Софія Куцло

Фото: автора.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.