Чим здивує фестиваль «Ї»: топ-10

Опубліковано в Життя краю 22.04.2016

Вже зовсім скоро Тернопіль на три дні налаштується на хвилю мистецтва. Вже традиційний для міста фестиваль «Ї» 6-8 травня збере учасників та гостей з усіх куточків України. 10 цікавих фактів про культурну подію:

1.     Тематикою фестивалю цього року є «Інтеграція української культури на захід» – упевнене просування українськості у Європу та правильне розуміння її мешканцями інших країн.

2.     Учасники фестивалю дещо поміняються ролями: поети співатимуть (наприклад, Дмитро Лазуткін), музиканти та виконавці читатимуть свої книжки (наприклад, Олександр Сидоренко (Фоззі, ТНМК)).

3.     Участь у фестивалі братимуть літератори та митці з-за кордону (Польща, Білорусія).

4.     Мистецький фестиваль 2016 розширює профіль: у програмі музичні виступи, літературні читання та презентації книг, дискусії та обговорення важливих для розвитку українського мистецтва тем, ніч кіно, виставки художників. Загалом – більше 50-ти фестивальних подій.

5.     Близько 70 заявок надійшло від бажаючих виступити на музичній сцені. Включити в програму усіх не вдалося. Серед тих, хто виступлять: Єгор Грушин, «Шафа Шамана», «Epolets», «Drunk & Drowned», «ПНД – пісні наших днів», «Vivienne Mort», «Жадан та собаки», «Drum Тиатр», Христина Халімонова, Женя Галич та «Kozak System».

6.     Своє 9-річчя в рамках фестивалю відсвяткує тернопільський гурт Los Colorados.

7.     Фестивальні локації, згадуючи попередній рік, перемістилися і в географічному, і в масштабному аспекті: Тернопільський драмтеатр, книгарня «Є», УД «Перемога», мистецькі заклади «Бункермуз» та «Коза», євростудії ТНЕУ, кав’ярня-ресторація «Скоріні».

8.     Вартість книжок, які презентуватимуть і читатимуть автори, буде нижчою, аніж у книгарнях. Більше того – деяких книжок, які можна буде придбати на фестивалі, ще не має у продажу.

9.     Близько 700 відвідувачів чекають організатори на фестивалі. Саме стільки можуть вмістити локації, де будуть відбуватися фестивальні події. До слова, найбільше гостей, окрім тернополян, прибуде з Львова, Івано-Франківська, Рівного та Києва.

10. Цього року бюджет фестивалю «перевершив» торішній майже втричі. Загалом на організацію витрачено близько 300 тисяч гривень.

 

Вартість квитків - 300-400 гривень. Детальну програму на щодень шукайте тут, або на офіційному сайті фестивалю

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.