Чуйність перемагає насильство: у центрі міста тернополяни долучилися до всесвітньої акції (фото)

Опубліковано в Життя краю 25.11.2022

Сьогодні, 25 листопада, у центрі Тернополя провели акцію «Чуйність перемагає насильство» у рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства».

Співорганізаторка заходу Яна Шкуратова каже, мета акції – привернути увагу до теми насильства та закликати долати будь-які форми гендерно зумовленого насильства.

Так, на Театральному майдані встановили мозаїку із зображенням різних форм насильства. Інсталяція виконана із кількох десятків магнітів. Беручи кожен із них собі, учасники зробили так, щоб негативне зображення зникло. Натомість з’явилося гасло «Чуйність перемагає насильство».  

На кожному із магнітів також було розміщено QR-код онлайн-гри  «Чуйність перемагає насильство». Учасники мали змогу зіграти та виграти подарунки.

Організатори кажуть: чим більше людей піднімає тему насильства, вміє розпізнавати та протидіяти йому, тим менше його ставатиме в українському суспільстві.

До слова, «16 днів проти активізму гендерно зумовленого насильства» – це щорічна всесвітня акція, яка об’єднує мільйони людей в різних куточках планети зі спільною метою – закликати долати будь-які форми гендерно зумовленого насильства. Заходи тривають у всьому світі з 25 листопада до 10 грудня.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.