Йшли шукати з кухонним ножем: у пари з України в Італії викрали Range Rover

Опубліковано в Життя краю 04.05.2022

 Українці в Неаполі опинилися в епіцентрі справжнього детективу – їхню елітну автівку Range Rover викрали, а поліція не збиралася допомагати.

 Однак українці самотужки знайшли не лише власну машину, а й дві інших, які також виявилися краденими.

 Про це розповіли на Instegram-сторінці safeua.official.

 – Працювали цілодобово, щоб здійснити свою мрію з дитинства. А якісь цигани, марокінці чи румуни просто взяли і вкрали. А знаєте, що найбільше паршиво, – те, що тут все безкарно. Є бандюки, рекетири, які крадуть машини і поліція їх не знайде, – розповіла власниця автівки. – Ми написали заяву. Нам сказали – чекайте, якщо знайдемо – повідомимо. Тут, на півдні Італії, щодня викрадають машини і їх не знаходять. Я знала, що ми, ще й з українськими номерами, – не виключення, тому про неї можна забути.

 Через декілька годин на телефон українців прийшло сповіщення – спрацював airtag. З’ясувалося, що Range Rover востаннє був помічений в місті Casoria.

 –  Ми повідомили поліцію, що знаємо, де востаннє була наша машина. Їхня відповідь: «Будьте спокійні. Ми зараз відправимо колег, щоб вони перевірили». Але ми не стали чекати. За нами приїхали подруга і ми троє з міні-сокирою відправилися на пошуки нашого автомобіля,  поділилася власниця авто.  

 Коли українці приїхали на місце, то поліцейські вже повідомили, що обстежили територію, але машини там не знайшли.

 – Сказали, що там є закриті бокси, але вони не мають права їх відкривати, бо це є приватність. Ми сказали, що хочемо оглянути територію, де наша машина була ще о 12 годині дня. Поліцейські нам відповіли, що в місті «працює» 2-3 банди. Якщо вони вкрали авто, то вже давно розібрали його і вивезли. Але потім поліцейський сказав: «Ну якщо ви знаєте, де машина, то їдьте вперед, а ми за вами»,  розповіла власниця автівки.

 Італійські правоохоронці неохоче відправилися на пошуки машини. Геолокація привела у підземний паркінг. Там наглухо закритими були два бокси.

 – Зверху над боксом була труба, а біля неї – невеличка шпаринка. Саша мене підсадив, я посвітила ліхтариком. Він побачив там авто з чорним дахом і білим низом – точнісінько як наше. Поліцейські відповіли, що не мають права відкривати бокс, бо це приватна власність. Ми сказали, що відкриємо самі, навіть, якщо сядемо в тюрму, – зазначила жінка.

 У результаті поліцейські таки погодилися викликати пожежників, аби відкрили бокс. А якщо машина там чужа, то українці мають сплатити штраф.

 – Через дві години приїхали пожежники і відкрили перший бокс. Автівка там була не нашою, але також виявилася краденою. Власник вранці повідомив про крадіжку. Тоді Саша заліз на трубу другого боксу і зробив фото. Там було ще одне авто – теж крадене. Поліцейський довго розглядав цю фотографію і каже: а це не ваш ренджик виглядає? І так, це справді була наша машина у тому боксі, разом з іншою краденою, – поділилася власниця авто.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.