Тернопільська боксерка Каріне Айрапетян виборола срібло на чемпіонаті Європи

Опубліковано в Життя краю 29.04.2022

Спортсменка ТОФБУ Каріне Айрапетян здобула срібну медаль на чемпіонаті Європи з боксу серед молоді.

Змагання проходили з 14 по 22 квітня у столиці Болгарії, місті Софія. У чемпіонаті взяли участь 400 боксерів з усієї Європи.

Про це нашій журналістці розповів тренер Каріне Айрапетян Руслан Фірман.

Тернополянка змагалася у ваговій категорії 81 кг.

– Цей чемпіонат за кількістю учасників один з найпотужніших, бо 400 боксерів – це дуже багато. Каріне провела три поєдинки, два з яких завершила достроково, тобто перемогла з явною перевагою. І в фінальному, але дуже рівному поєдинку, поступилася  представниці з Ірландії. Вона дуже достойно, дуже добре виступила. Десь трішки не вистачило. Можливо, через втому. Може, суперник був трохи незручний, бо лівша. Але як тренер я задоволений результатом і її виступом, каже Руслан Фірман. – Збірна України зайняла перше командне місце на чемпіонаті, ми до цього теж доклалися. Україна виборола 5 золотих, 2 срібних і 2 бронзових медалі. І одна з них належить нашій спортсменці. Тобто Тернопільська область не пасла задніх на цьому чемпіонаті Європи.

Каріне Айрапетян є вихованкою боксерського КДЮСШ з греко-римської боротьби відділення боксу та боксерського клубу "Шкіряна рукавичка". Зараз дівчина представляє ШВСМ та ФСТ «Динамо». Тренувалася під керівництвом Руслана і Анатолія Фірмана та Давида Пкіна.

До чемпіонату дівчина готувалася в Італії.

– Навіть під час війни ми проводили тренування тут, вдома. Пізніше Каріне в складі збірної України виїхала в Італію. Основна підготовка проходила там. Два тижні вони були на зборах в італійському місті Ассізі. Італійська федерація боксу пішла нам на зустріч. Розмістила їх, дала умови для тренувань, тому їм щира подяка. Звідти вони поїхали одразу на чемпіонат.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.