«Допомагаю тим, що вмію найкраще»: жителька Тернопільщини спекла майже 70 кілограмів печива для воїнів

Опубліковано в Життя краю 26.03.2022

Зборівчанка Оксана Кравець з перших днів війни пече смаколики для захисників України та переселенців.

Жінка каже, випічкою та солодощами професійно займається вже більше десяти років. Тож коли в Україні розпочалася війна, вирішила підтримати захисників тим, що вміє робити найкраще.

– В перші дні, коли лише розпочалася війна, не могла сидіти без справи. Тож почала шукати, що можу робити я, щоб підтримати наших захисників. Спочатку плела сітки разом з іншими жителями міста. Згодом постало питання, чим я можу допомогти ще. Тож вирішила пекти печиво, адже це те, що в мене виходить найкраще, – пригадує Оксана Кравець.

Спочатку жінка готувала смаколики з власних продуктів. Однак зараз з необхідними для солодощів продуктами кондитерці допомагають зборівчани.

Коли починала, то печиво готувала зі своїх продуктів. Але багато випекти самотужки не вийде. Так, у мене вийшло 12-13 кілограмів печива. Ніби багато, але в той же час не дуже, – розповідає пані Оксана. – Тому вирішила попросити допомоги з необхідними інгредієнтами у жителів Зборова. Наші люди одразу відгукнулися – з першого ж дня дзвонили та писали, запитували, що потрібно і куди приносити. 

Що саме випікати кондитерка вирішує залежно від того, які є продукти.

– Починала я з трьох видів печива. Потім вирішила розширити асортимент і взялася ще за кілька різновидів. Зараз я готую 8 різних видів смаколиків. Випікаю такі солодощі, які будуть довше зберігатися, – говорить Оксана Кравець.

Крім військових, Оксана Кравець вгощає солодощами і вимушених переселенців. Нещодавно жінка також провела для дітей з інших областей майстер-клас з розписування пряників.

Аби підтримати воїнів та переселенців, зборівчанка спекла вже близько 70 кілограмів печива.

Розповідає, скільки солодощів вдається приготувати впродовж одного дня сказати складно, адже це залежить від різновиду смаколиків.

– Починаючи, я думала, як би спекти 50 кілограмів печива для наших військових. Бо для однієї людини це таки дуже багато. Отож зараз цей рубіж подолано. Скільки точно печива я вже приготувала зараз сказати не можу, але орієнтовно десь біля 70 кілограмів, – говорить Оксана Кравець. – Я печу смаколики для воїнів через день, однак кількість випеченого впродовж одного дня печива відрізняється. Бо, все-таки, кількість готових солодощів залежить від часу на приготування того чи іншого різновиду. Наприклад, при приготуванні рогаликів більше часу йде на їх формування: в кожен покласти начинку та закрутити – це набагато довше. Але вони дуже смачні. Тому думаю, що хлопцям та дівчатам приємно. Хоч часу йде більше, але мені хочеться, щоб їм було смачно.

Фотографії надала Оксана Кравець

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.