«Засніжені дороги, круті підйоми та різкі повороти»: тернополянка про найпрестижніші світові перегони на ретро-автівках

Опубліковано в Життя краю 04.02.2022

Цьогоріч вперше за 111 років українські екіпажі стали учасниками Rallye Monte-Carlo Classique.

Наші команди достойно представили країну на одному з найпрестижніших світових автоперегонів на ретро-автівках та здобули нагороду.

Золотий кубок  українська делегація отримала, як дяку за участь у заїзді. Уродженка Тернополя Ольга Данченко разом з своєю командою були частиною Української збірної.

Як прийняли українців на Rallye Monte-Carlo Classique та якими були перегони жінка розповіла «Сороці».

Перегони розпочалися 30-го січня у французькому місті Валанс та тривали два дні. На старті Rallye Monte-Carlo Classique 2022 у всіх категоріях зустрілися орієнтовно 420 екіпажів.

– У перший день на старт виїхали 6 українських екіпажів. Ми мали проїхати кільце Валанс-Валанс –370 кілометрів, 3 Альпійських перевали. Найважчий з них – 1230 метрів над рівнем моря. Погані погодні умови, сніг, перевали та змінений маршрут завадили досягти фінішу команді з Києва. Інші 5 екіпажів зіткнулися з поломками, однак успішно впоралися з випробуваннями та фінішували, – розповідає Ольга Данченко. Вже наступного дня стартували 5 наших команд у супроводі технічної підтримки, маршрут – Валанс-Монако. Погода була більш сприятлива, траса простіша. Проте ще одна команда наших співвітчизників вибула з гонки через технічні проблеми – не витримав двигун.

Найважчим випробуванням для українських «Запорожців» стала гірська траса.

– Найскладнішими були гірські та засніжені дороги, круті підйоми та різкі повороти. Часом машина підіймалася в гору з великою напругою. Двигуну в 29 кінських сил важко було важко з цим впоратися, – каже жінка.

Ольга Данченко каже, що атмосфера під час перегонів була позитивною та дружньою.

– Україну прийняли чудово. Завершенням змагань був гала-вечір, який організував Автомобільний Клуб Монако. Понад 700 учасників зібралися разом, аби відсвяткувати фініш та почути результати, – говорить українка. – Перший в історії України кубок Rallye Monte-Carlo отримав наш, український 406 екіпаж. Це була надзвичайна новина для всієї збірної. Після цього ми спілкувалися з адміністрацією клубу та вже ведемо переговори про участь збірної наступного року. Станом на сьогодні, на жаль, є і неприємні новини. Автомобільний клуб Монако розглядає питання дискваліфікації одного з екіпажів за порушення спортивного регламенту.

Зараз 4 українські екіпажі вже прямують додому.

– Одна з наших автівок, яка вибула через несправність, залишилася в Італії. Власник має намір полагодити її та повернутися додому самотужки. Інші екіпажі рухаються в напрямку України. Тому запрошуємо всіх на офіційну зустріч збірної вже на нашій землі, – говорить жінка.

Автолюбителька додає, на перегони їхали за досвідом, тож результатом задоволені.

– Ми отримали той досвід, заради якого і поїхали в Монако. В майбутньому буде значно простіше, адже зараз чудово розуміємо, в чому потрібно удосконалюватися. Також в планах підготовка програми для вболівальників, які матимуть бажання підтримати нашу збірну під час наступних перегонів. Дякуємо нашим спонсорам за підтримку, це значно полегшило нам підготовку до Rallye Monte-Carlo. І, звичайно, будемо раді новим співпрацям та партнерству в майбутньому, – зазначає Ольга Данченко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.