"Масово заражаються діти": у Тернополі розгорнули ще один заклад для лікування COVID-19 у дітей

Опубліковано в Життя краю 24.01.2022

У Тернополі фіксують стрімкий ріст захворюваності на COVID-19.

Зокрема, збільшилась кількість хворих серед дітей.

Про це під час засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом повідомила заступниця начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської роди Ірина Питель.

– Станом на 24 січня на території Тернопільської міської територіальної громади епідемічна ситуація щодо захворюваності на COVID-19 має тенденцію до стрімкого зростання.  Впродовж двох років ми не спостерігали такого масового зараження діток, – каже Ірина Питель. – Наш заклад – Інфекційне відділення міської дитячої лікарні два роки працює з хворими на COVID-19. Такого масового поступлення, як минулої п’ятниці не було раніше. У зв’язку з тим, що завантаженість ліжок  закладу 21-го січня складала 88%, ми були вимушені звертатися до Департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА. Просили розгорнути в області ще один додатковий заклад для лікування дітей з COVID-19. Особливо потребують стаціонарного лікування діти, які є дуже вразливими. Це вікова категорія від 0 до 3 років.

Ірина Питель додала, що з суботи, 22-го січня, медичну допомогу дітям, хворим на COVID-19, надає КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня».

Загалом на стаціонарному лікуванні у лікувальні закладах Тернополя перебуває 184 хворих.

– З загального числа хворих 124 є мешканцями Тернополя, 60 – з області. За останню добу у медичні заклади поступило 12 пацієнтів. З них 4 з діагнозом «COVID-19» та ще 8 – з підозрою, – додає Ірина Питель. – Крім цього, на амбулаторному лікуванні перебуває 1679 хворих. Серед них 90 діток. Звертаю увагу, що серед дітей особливо масово поширюється захворюваність.

На самоізоляції 1045 осіб. Одужали  за день 69 хворих.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.