«За кермом Сігуронька, в салоні – Дід Мороз»: у свята Тернополем курсував новорічний тролейбус

Опубліковано в Життя краю 20.01.2022

Вже третій рік поспіль святковий тролейбус, що курсує маршрутом №10, допомагав створити новорічно-різдвяний настрій жителям міста.

Водійка транспорту Оксана Перняк вже вкотре приміряє образ Снігуроньки та прикрашає салон на святковий період.

Цього року жінка залучила до цього й кондуктора. Василь Сюта зустрічав пасажирів в костюмі Діда Мороза. 

– Я його поставила перед фактом (сміється). Завжди працювала з кондукторками. І, відповідно, як я їх вберу? А цього року вперше на свята працювала з чоловіком-кондуктором, тож запропонувала теж вдіти святковий образ. Він згодився, – розповідає Оксана Перняк. – Люди реагують, звичайно, по-різному.  До Снігуроньки за кермом вже дехто звик, а от до мого кондуктора  – ще ні. Тому під час свят тернополянам було і весело, і смішно, що їх обілечує Дід Мороз.

На Водохреще водійка та кондуктор змінили образи на вишиті сорочки.

Оксана Перняк каже, в свята люди неодноразово дякували за подаровані емоції.

– Само собою це піднімає тернополянам настрій. Навіть йдучи по дорозі, люди бачили мій святковий тролейбус і їм піднімався настрій. В багатьох одразу очі великі і вони не знають, дивитися  чи далі йти. Наприклад, я працювала у новорічну ніч. Люди просили сфотографувалися і дякували за враження. Багато хто тоді їхав від ялинки, на вулиці дощило, а у салоні  – Дід Мороз, Снігурка, всі сміються та веселяться, – говорить жінка. На День Святого Василя прийшло до нас двоє хлопців з самого ранку з відрами. Засіяли пів тролейбуса, з усіма сфотографувалися і щасливі.

Є серед пасажирів й ті, хто чекає саме святковий тролейбус, каже водійка.

– Є люди, які дійсно чекають нас, бо їм цікаво. Наприклад, серед постійних пасажирів – жінка  з трьома дітьми. Вони з нами їздять постійно. Якось, коли я їхала з перерви, вона  заходить, і каже: «Ми вже змерзли. Вас нема і нема. Але, слава Богу, дочекалися», – пригадує Оксана Перняк.

Особливо тролейбус люблять діти, адже їх в салоні вгощають цукерками.

– Я вже знаю, що в середньому на день мені потрібно  50 цукерок. Тож завжди купую 50. Якщо бачу, що не вистачає, то докупляю. Продавці також вже знають, які цукерки мені потрібні і для чого, – говорить водійка.

Оксана Перняк зізнається, напередодні наступних новорічних свят повернеться до вже звичного образу Снігуроньки. Однак, дещо таки планує змінити.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.