На Тернопільщині компанія друзів створила сільську версію культового фільму (відео)

Опубліковано в Життя краю 04.01.2022

Четверо хлопців з Тернопільщини зняли власну версію легендарної стрічки «Сам у дома».

Короткометражка «Один дома 3. Сільська версія» стала продовженням двох минулих роликів знімальної команди з Винятинців, які побачили світ у 2019-2020 роках.

Хлопці розповідають, ідея створення третьої частини з’явилася ще під час роботи над «Один дома 2». Знімальний процес розпочали на початку грудня.

– Загалом зйомки тривали 5 днів. Почали, коли випав перший сніг, – з 6 по 8 грудня. Потім сніг розтанув і знімальний процес припинився. Продовжили аж 29-30-го грудня. Для нас було важливо, щоб цікавим був кожен дубль. Інколи бувало, що вдалим він міг вийти аж з десятого разу, – розповідає актор стрічки Павло Мандзюк. – Монтував фільм мій брат Володя, це зайняло приблизно 3 дні. Загалом ця частина вийшла трохи довшою, ніж попередня, триває вона 10 хвилин.

У продовженні трилогії головні ролі зіграли Володимир і Павло Мандзюки, їх 9-річний сусід Назар та друг Павла Максим Басок зі Збаража.

Сценарій для стрічки написали автор ідеї Володимир Мандзюк та Максим Басок. Цей процес зайняв близько місяця.

За сюжетом, 9-річний Назар залишається сам у будинку, бо батьки поїхали у Заліщики, щоб оплатити рахунки за електроенергію. В той час у домівку хлопчика пробираються двоє грабіжників. Однак маленький господар не розгубився та провчив злочинців.

– Я зіграв правоохоронця. Машину ми теж зробили під поліцейську: наклеїли відповідні значки, маячки поставили та прикріпили поліцейські номери, – зазначає Павло. – При створенні фільму ми намагалися зробити його ще цікавішим, ніж минулого року. Розвеселити людей, підняти їм настрій та створити атмосферу Різдва та Нового року.

Відеоролик у мережі сприйняли позитивно, каже хлопець.

– Аудиторія фільм сприйняла позитивно. Найбільше переглядів стрічка набрала в Інстаграмі.  Її навіть рекомендували до перегляду Роман Сасанчин і Андрій Мацевко, – говорить Павло Мандзюк.

До наступних новорічних свят хлопці планують зняти четверту, заключну частину кіносерії, підсумовує Павло.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.