Біля тернопільського музею просто неба зібралися найкращі народні майстри (фото)

Опубліковано в Життя краю 17.08.2021

До 30-річчя незалежності України Тернопільський обласний краєзнавчий музей організував для відвідувачів святкове дійство.

Сьогодні поблизу входу у музей діяло «Містечко майстрів», де провели майстер-класи та продемонстрували вироби у різних техніках: бісероплетіння, гончарство, народна лялька, витинанка, міні вишивка гладдю, в’язання гачком, виготовлення браслетів на ткацькому станку.

Прикраси з міні вишивками презентувала тернополянка Юлія Забитівська.

– Дуже люблю вишивати на натуральних тканинах, бо на них гарно лягають нитки. Експериментувала також із джинсом та бархатом, – зазначила Юлія Забитівська. – Такі прикраси я виготовляю партіями. Одразу декілька брошок, сережок, підвісок в одному стилі. Можу зробити за один захід три-чотири комплекти.

Мініатюри борщівської вишивки на ляльках-мотанках презентувала майстриня Надія Луцишин.

– Створенням народних ляльок я почала цікавитися ще в дитинстві. Цю любов перейняла від своєї бабусі. Вона також виготовляла народні ляльки, а коли давала їх мені, я відчувала особливе тепло. Згодом почала шити для ляльок борщівські вишиванки, точно відтворюючи усі шви та візерунки, розповіла Надія Луцишин.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.