«Рекордні кілометри та фінансування»: стало відомо, які дороги на Тернопільщині цьогоріч відновлять

Опубліковано в Життя краю 15.07.2020
Цього року на Тернопільщині буде відремонтовано 162,1 кілометри доріг ꟷ це рекордний показник у порівнянні з останніми роками.
 
Про це на пресконференції у Тернопільському прес-клубі розповіли в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия та його заступник Михайло Качур.
 
– Відповідно до програми президента України «Велике будівництво» та програми Укравтодору заплановано відремонтувати 162,1 кілометри доріг державного значення– каже в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия. – Якщо переглянути графіки за минулі роки, то в порівнянні з ними цьогоріч наша область не була обділена. Якщо порівнювати за останні 10 років – це рекорд як по кілометрах так і по фінансуванню.
 
Зараз роботи тривають на 4 ділянках та обєктах. Це Тернопіль – Заліщики, обхід Кременця а також Вишнівець – Горинка та Ланівці, роботу на яких вже повністю завершено.
 
– Повністю завершено роботу на об’єкті Вишнівець – Горинка. Зокрема було виконано регенерацію основи дорожнього одягу, встелено вирівнюючий шар та верхній шар, встановлено освітлення та тротуари і звичайно ж, нанесено дорожню розмітку,  – звітує Микола Довгошия.– Ще одна завершена ділянка проходить через місто Ланівці. Її протяжність 5,5 кілометрів. Проведено ті ж види дорожніх робіт.
 
Роботи на двох інших обєктах наразі тривають.
 
– Роботи по обходу міста Кременець продовжуються. Наразі виконано вже 4 км, а це близько 25%. Вже проведено регенерацію основи дорожнього одягу та вкладено нижній вирівнюючий шар. Цю ділянку плануємо завершити до кінця місяця, –  розповідає Микола Довгошия. –  Наступна ділянка дороги Тернопіль – Заліщики. Вона цього року найбільша. Плануємо її завершити до кінця року та з’єднати до кордону з Чернівецькою областю. Станом на сьогодні виконання складає 15%. Зараз ми йдемо на випередження графіку.
 
Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Михайло Качур зазначив, що нещодавно суму на ремонтування доріг було збільшено, тож зараз загальна сума складає 2,6 мільярди гривень.
 
– За основними напрямками ми вже працюємо. Як було сказано, це М-19 на яку виділено майже 2 мільярди на 146 кілометрів;  Броди – Тернопіль – 154 мільйони,  а також Р-43 місто Ланівці – 138 мільйонів гривень і цей об’єкт майже завершено. Ця державна програма фінансується завдяки постановам Кабінету міністрів. В нас вже 3 постанови. Третя була оприлюднена 1-го липня вона збільшила наше фінансування області на 1 мільярд 300 тисяч, – повідомляє Михайло Качур. – Думаю, в цьому році нам вдасть відновити ті дороги, що були заплановані. Ми знаємо, що якісні дороги – запорука розвитку інфраструктури, а розвиток інфраструктури – ключовий чинник розвитку економіки.
 
Зазначимо, що завдяки старту будівельного сезону на території Тернопільської області підрядними організаціями створено додатково 167  робочих місць. Середня заробітна плата, за даними цих організацій складає понад 22 тисячі гривень на об’єктах «Великого будівництва».
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.