Тернополянка з незвичайними очима розповіла про ставлення оточуючих

Опубліковано в Життя краю 13.07.2020

Цих вихідних тернополяни мали нагоду відзначити ще одне незвичне свято — День різнокольорових очей або гетерохромії, який традиційно святкують 12 липня.

Гетерохромія — це різний колір райдужної оболонки правого і лівого ока або неоднакове забарвлення райдужки одного ока. Згідно з статистикою такі незвичайні очі є лише в 11 людей з 1000 осіб.  

З нагоди цього дня «Сорока» поспілкувалася з володаркою таких незвичних очей.

Ірина Гороховянко — у недалекому минулому активна студентка а зараз вже випускниця факультету Філології і журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка.

 — Мої очі сірувато-блакитного кольору і в одному з них а саме в лівому є вкраплення карого. Це і це є моєю особливістю,розповідає Ірина.

Дівчина каже — сприймає це як свою «родзинку».

До всього потрібно вміти правильно ставитися та шукати позитив. Такого немає більше ні в кого і це вже не так погано, — говорить вона. — Незвичний колір очей — це ще одна моя родзинка. Це робить мене особливою.

Ірина каже, комплексів з цього приводу не було але надмірна увага, звісно, була.

Не скажу що були комплекси, але в школі було незвично, що в всіх очі одного кольору  а в мене — різного. Було багато запитань з цього приводу і це викликало певний дискомфорт, але з часом стала знаходити в цьому плюси, ꟷ розповідає дівчина.

Люди зазвичай до цього ставляться з цікавістю, захопленням.

Люди, переважно ставляться до цього з цікавістю, запитують про це з захопленням, бо раніше такого не бачили і тому їм подобається,розповідає Ірина. — Багато кажуть, що раніше з гетерохромією людей спалювали, тому, що це був символ відьомства. Звісно, піджартовують. Хтось згадує якісь неприємні історії про людей в яких були такі собі мітки але все зводжу до позитиву, бо вважаю, що  в кожного своя доля і кожному буде щастя якщо в це вірити.

До слова, День різнокольорових очей був заснований у 1986 році Жанною Квін для того, щоб відзначити цю неймовірну особливість та розвінчувати міфи стосовно гетерохромії.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.