Талановита мешканка Тернопільщини зв’язала великий м’який зоопарк (фото)

Опубліковано в Життя краю 16.10.2019

Сьогодні існує безліч різноманітних іграшок. Дорогих і не дуже, м'яких, з тканини, або твердих з дерева, заліза, пластмаси. Та, які би ви іграшки не придбали, найулюбленіша все ж та, яку виготовити своїми руками, вважає мешканка Чорткова на Тернопільщині Ніна Мінда.

Вже понад два роки жінка в’яже іграшки із плюшевих ниток різної щільності і колірної гами. Спершу тренувалася на не дуже хитромудрих виробах. Коли стала в'язальницєю зі стажем – сміливо бралася за більш складні іграшки.

За словами жінки, інколи натхнення до творчості з’являється несподівано.

—  Для іграшки дуже важливим показником є її схильність до розтягування, механічного пошкодження, стирання і знебарвлення після прання. Щоб виріб не втрачав форми, варто вибрати хорошу пряжу, яка прослужить довго. Замовляю турецькі плюшеві нитки, які відповідають хорошим показникам. Щоб іграшка була об'ємною – потрібні матеріали для її наповнення. Це може бути: вата, поролон, холофайбер, прокаленна гречка. Свої наповнюю холофайбером. Для виготовлення носа і очей підійдуть гудзики або намистинки. Можна купити готові деталі в магазині фурнітури. Робити різноманітну звірину з ниток, яка м’яка  та ніжна на дотик, неабияке задоволення. Ця робота дуже надихає мене, розслабляє. Такий спосіб рукоділля допоможе цікаво провести час, заспокоїти думки і нервову систему, — наголосила умілиця.

Ніна Мінда додала, що кожного разу із приємністю очікує моменту, коли до рук візьме приємну  нитку.

 

Галерея зображень

{gallery}15331{/gallery}

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.