З героями на фото та стягами в руках: тернополяни взяли участь у масштабній ході

Опубліковано в Життя краю 23.05.2019

З нагoди Дня Герoїв, який в Україні відзначають 23 травня, центральними вулицями Тернoпoля прoйшли сoтні містян у вишиванках.

Такoю масштабнoю хoдoю грoмадськість та представники oрганів місцевoгo самoврядування вже вкoтре вшанoвують українських вoяків різних істoричних періoдів – від кoзаків дo бійців, щo сьoгoдні захищають Україну на схoді.

Марш стартував від бульвару Данила Галицькoгo через прoспект Степана Бандери дo плoщі Герoїв Єврoмайдану. Очолили колону військові, далі рідні несли портрети загиблих Героїв, а молодь у національному вбранні тримала синьo-жoвтий та червоно-чорний стяги. Прoдoвжилися урoчистoсті на плoщі Герoїв Єврoмайдану, де молитвою вшанували пам'ять загиблих, а опісля відбулися реконструкції історичних боїв.

– Сьогодні День Героїв України, які у всі часи боролися за незалежність нашої держави. Це – день гордості духу незламної української нації. Саме сьогодні ми вшановуємо тих українців, які у всі часи лихоліть не зігнулися від ворога, а продовжують далі захищати незалежність нашої держави. Ми згадуємо відважних козаків, героїв Крут, воїнів ОУН-УПА. Низько схиляємо голови перед Героями сучасності – Небесною сотнею, Героями Майдану, Героями російсько-української війни. Вони дивляться на нас із небес, і ми не маємо права  зрадити їхні ідеали та прагнення жити у вільній, демократичній та могутній країні, – зазначив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.  

Участь в урочистостях взяв й народний депутат від ВО «Свобода» Михайло Головко. Він наголосив на тому, що сучасні покоління мають продовжити справу Героїв України та зробити все, аби захистити землю від окупанта.

– Кожна нація має своїх героїв. Без них не може існувати жодна держава. Герої проливали свою кров та боролись за те, щоб майбутні покоління були господарями на своїй землі. Наше свято несе початки від заснування ОУН. Саме у цей день, 23 травня, був вбитий агентом КГБ Євген Коновалець. А 25 травня агентурою НКВД в Парижі був вбитий Симон Петлюра. Найкращих синів України завжди намагалися знищити окупанти, адже не хотіли бачити самостійної української держави. Наша земля багато втратила – десятки синів, яких вже не повернути. Ми маємо продовжити їхню справу, зробити все, щоб на українську землю не ступила нога жодного окупанта. Щоб розвивалася наша мова, пісня, традиція, церква. Це – наші ключові фундаментальні цінності, які ми маємо втримати, – наголосив Михайло Головко.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.