За чотири дні у Тернополі випало дві місячні норми опадів

Опубліковано в Життя краю 02.05.2019

Внаслідок погіршення погодних умов на території Тернопільської області з 28 квітня без світла залишились 30 населених пунктів, а вода затопила 106 домогосподарств.

Окрім цього, у селі Літятин Бережанського району пошкоджено наземну газову трубу низького тиску. Це спричинило аварію на мережі, тому 220 абонентів не можуть використовувати газ.

Завідувач сектору організації робіт Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Софінська повідомила, що упродовж 28 квітня – 1 травня у Тернополі випало дві місячні норми опадів, а це – 200 %.

– За ці дні в Тернопільській області випала велика кількість опадів. Найбільше – у центральній частині Тернопільщини. У місті Тернополі, за даними нашої станції, випало 2 місячних норми опадів. На півночі – 40 % від місячної норми, на півдні – 85 %, в Бережанах – приблизно місячна кліматична норма, – пояснила Оксана Софінська.

Окрім цього, фахівці гідрометеоцентру кажуть, що така велика кількість опадів зумовила виникнення хвилі дощового паводку.

– На сьогодні рівень води у Дністрі суттєво підвищується. У Галичі рівень води становив 414 см. з підйомом за добу – 187. У Нижневі – 581 з підйомом 258. Заліщики ще у досить низьких рівнях – 355 з ростом 16. Але рівень води, що піднявся у Заліщиках на 2,5 метрів, він прийде до нас. Хвиля добігання становить від 12 до 16 годин. Тобто в найближчу добу в Заліщиках очікується рівень води в межах 6–6,5 метрів. Це перший показник небезпечного явища, коли вода виходить на заплав. Залишається ще 2 метри до критерію стихійного явища, – додала Оксана Софінська.

Фото: Управління ДСНС України в Тернопільській області 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.