Лілія Степ

Лілія Степ

Упродовж кількох тижнів у Тернополі невідомий обікрав 15 водоматів. Сума збитків, завдана підприємцю, становить понад 10 тисяч гривень. 

Ще 20 травня до Тернопільського районного управління поліції звернувся місцевий житель та повідомив, що став жертвою злодіїв. Невідомі вночі виламали дверцята п'яти водоматів, встановлених на масиві БАМ, та викрали звідти гроші.

Працівники поліції зареєстрували ще два аналогічних злочини: 23 травня зловмисники пошкодили та обікрали 7 водоматів, а 5 червня - 3.

Частину крадіжок зафіксували камери відеоспостереження. У ході досудового розслідування стало відомо, що на злочин невідомий йшов вночі. У водомати проникав шляхом віджиму дверей.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники карного розшуку Тернопільського райуправління поліції вийшли на слід підозрюваного, встановили його місцеперебування і з'ясували, що чоловік об'єктом крадіжок обирав водомати, встановлені неподалік його помешкання. Зловмисник - раніше судимий за майнові злочини 35-річний житель обласного центру.

За словами оперативників, дана особа перебувала уже в офіційному розшуку за крадіжки автомобільних акумуляторів, вчинені на території Хмельниччини.

Вирішується питання про оголошення тернополянину підозри відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

 


Зловмисник вже неодноразово порушував закон таким чином: кілька років тому був засуджений до умовного терміну покарання за неправдиве повідомлення про загрозу вибуху. Тепер суд відправив «мінера» за грати.

У листопаді 2023 року на лінію 102 зателефонував невідомий чоловік і заявив, що заміновано приміщення Головного управління Нацполіції в Тернопільській області. Було проведено евакуацію особового складу, обстежено адмінбудівлю, проте вибухівки знайдено не було. До слова, виїзд на повідомлення про замінування вартує спецслужбам приблизно 50-60 тисяч гривень.

Оперативники швидко знайшли того, хто придумав історію про загрозу вибуху. Зловмисником виявився мешканець Чортківського району.

За фактом скоєння злочину було розпочато кримінальне провадження відповідно до частини 2 статті 259 Кримінального кодексу України - завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, замінування критично важливого об'єкта інфраструктури, що забезпечує діяльність органів державної влади.

На суді підозрюваний перекладав усю провину за скоєне на «слабку нервову систему» і дружину, котра довела його до такого стану.

Суд, розглянувши докази та вивчивши обставини скоєння злочину, серед обтяжуючих – стан алкогольного сп’яніння підозрюваного на час вчинення злочину, виніс вирок – чотири роки позбавлення волі. Також із засудженого стягнули на користь держави понад шість тисяч гривень за проведення судової експертизи.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


З 14 по 23 липня 2024 року в м. Тайбей (Тайвань) проходив Дефлімпійський чемпіонат світу з легкої атлетики.

Вихованка Михайла Васірука та ДЮСШ «Інваспорт» Руслана Муравська у змаганнях зі стрибків у висоту посіла третє місце та виборола бронзову нагороду. Зазначимо, що це вже не перше значне досягнення тернополянки, цьогоріч на чемпіонаті світу з легкої атлетики у приміщенні вона стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту та з естафетного бігу 4 по 400 метрів, а ще дві срібні медалі Руслана Муравська здобула у естафеті 4 по 200 метрів та дисципліні біг на 60 метрів з бар’єрами. Також на Дефлімпійських іграх у 2022 році стала срібною призеркою.

Спортсменка була стипендіаткою Тернопільської міської територіальної громади, а зараз отримує стипендію Президента України за визначні спортивні досягнення.


Учора 25 липня,  патрульні отримали повідомлення про те, що на вулиці Князя Острозького перебуває літній чоловік, який заблукав.
Поліцейські швидко прибули за вказаною адресою, де виявили розгубленого громадянина, який не пам'ятав своєї адреси проживання та погано орієнтувався у місцевості.
Уже за декілька хвилин інспектори встановили особисті дані дідуся, запросили в службове авто та допомогли потрапити у домівку.
Друзі, будьте уважними до людей літнього віку та дітей. Не проходьте повз тих, кому, можливо, необхідна допомога. А у разі потреби телефонуйте на лінію 102.
 
Джерело: Патрульна поліція Тернопільської області

На 354 кілометрі траси міжнародного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече продовжується реконструкція мосту через річку Гнізна.
Окрім будівництва нової споруди, Служба відновлення замінює комунікації, які розташовані під дорожнім полотном на підходах до неї. Ці роботи вже на фінішній прямій. Для потреб мешканців міста Теребовля: перевлаштовано магістральний водогін, завершено перевлаштування водопроводу, до якого відбуватиметься підключення до користувачів, влаштовано нову дощову каналізацію.
Підрядник почав підготовку до влаштування нового дорожнього одягу від реконструйованого мосту до перехрестя перехрестя трас М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече та Р-87 Галич – Підгайці – Сатанів.
Тим часом на будівельному майданчику через річку Гнізна крок за кроком «виростає» арматурний каркас тьрох нових опор. Напередодні забетонували останній ростверк опори №3. Паралельно влаштовують арматурний каркас першої опори.
Згідно з проєктом, довжина нового мосту становитиме 48,7 метра, загальна ширина – 12,8 м. Він матиме 2 смуги руху та тротуари з двох сторін завширшки 1,8 м.
Підкреслимо, що контроль за всім процесом реконструкції мосту у Теребовлі – багатоетапний. Роботи перевіряють як кваліфіковані інженери Служби відновлення, так і незалежний інженер-консультант. Інженер-консультант здійснює контроль за дотриманням підрядником затвердженого замовником графіку виконання дорожніх робіт, проводить нагляд за здійсненням підрядником вхідного та операційного контролю, зокрема перевіряє наявність документів, що засвічують якість дорожньо-будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, які надходять до місця виконання реконструкції. Також на даному об’єкті здійснюються науково-технічний супровід ДП «НІРІ».
Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України спрямував на реконструкцію мосту в Теребовлі кошти Європейського інвестиційного банку. Фінансування є цільовим, ці кошти виділені на ключові проєкти транспортної інфраструктури в Україні.
 

За інформацією Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, сьогодні, 27 липня, в області переважатиме мінлива хмарність, без істотних опадів.

Вітер північно – західний, 5 – 10 м/с.

Температура вдень 23 – 28° тепла.


Раніше судимого тернополянина, який викрадав дороговартісні велосипеди в обласному центрі, викрили співробітники карного розшуку Тернопільського районного управління поліції. Правоохоронці встановили наразі причетність щонайменше до двох фактів незаконного заволодіння чужим майном. 

Обидві події трапилися на вулиці Лесі України у Тернополі. Двоколісники власники залишили без захисних кріплень біля місцевих магазинів, а через декілька хвилин виявили їх відсутність. Збитки потерпілі оцінили у 8000 та 25 000 гривень. 

Оперативники поліції переглянули записи з камер відеоспостереження та встановили, що до крадіжок велосипедів причетний 33-річний місцевий мешканець. Крадений транспорт зловмисник здавав до ломбардів. 

За фактами крадіжок, вчинених в умовах воєнного стану, слідчі поліції відкрили кримінальні провадження відповідно до ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Крадію загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі. Поліцейські також перевіряють причетність тернополянина до інших злочинів на території обслуговування. 

Вкотре правоохоронці наголошують: не залишайте без нагляду, ще й без захисного троса свій велотранспорт надовго. Намагайтеся паркувати свій транспортний засіб лише у спеціально відведених для цього місцях та використовуйте велозамки.

 Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Факт незаконного виробництва та збут тютюну виявили оперативники управління карного розшуку та управління стратегічних розслідувань. До злочину виявилася причетною злочинна група, куди входили четверо осіб

Підпільний бізнес організував 33-річний житель Мельнице-Подільської селищної громади. У спільники взяв трьох своїх знайомих. Зловмисники, розуміючи, що зайняття таким видом діяльності вимагає відповідній дозволів та ліцензії, робили це підпільно.

Кожен з учасників виконував свої завдання з пошуку сировини, її сушіння, подрібнення, реалізації. Аби приховати протиправний бізнес, ділки через Інтернет налагодили канал збуту підакцизної продукції.

Усім чотирьом зловмисникам оголошено підозри за частинами 1 та 2 статті 204 Кримінального кодексу України - незаконне придбання з метою збуту, транспортування та зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовленого тютюну. Організатор нестиме відповідальність ще й за створення організованої групи.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


У зв’язку з виконанням робіт з реконструкції інженерних мереж на вул. Михайла Грушевського в період з 26 по 30 липня будуть проводитись роботи з підняття колодязів та фрезерування асфальтобетонного покриття примикання вулиць Білецької - Соломії Крушельницької – Михайла Грушевського та влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття на ділянці вул. Михайла Грушевського від вул. Білецької в напрямку вул. Замкової (зі сторони пам’ятника Степанові Бандері).

За сприятливих погодних умов роботи виконуватимуть з 10:00 год по 00:00 год.

Виконання вказаних робіт буде проводитись з частковим перекриттям руху транспорту, згідно з погодженою схемою організації дорожнього руху.

 


За інформацією ГУ ДСНС у Тернопільській області, учора, 24 липня у Тернополі на території дачного кооперативу що на вул. Овочева горів закинутий дачний будинок.

Пожежу ліквідували вогнеборці.


Сторінка 1 із 1827

СОЦІУМ

26.07.2024 soroka
Як безпечно взяти кредит онлайн: правила та рекомендації
У сучасному світі все більш затребуваною є послуга з отримання кредиту онлайн на карту. Якщо…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.