Лілія Степ

Лілія Степ

 
Протягом 2024 року співробітниками управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області, які діють в складі робочої групи з прозорості та підзвітності, проаналізовано 8315 публічних закупівель.
За вказаний період, за скерованими співробітниками УСР в Тернопільській області листами, органами державної влади та місцевого самоврядування Тернопільської області відмінено 14 тендерних закупівель на загальну суму 239 млн. 122 тис. 539 грн.
Окрім цього, до органів державної влади та місцевого самоврядування Тернопільської області скеровано 37 листів для перегляду доцільності проведення публічних закупівель чи приведення документації до належних вимог відповідно до чинного законодавства України на загальну суму 595 млн. 550 тис. 083 грн.
Також, за результатами перевірки співробітниками УСР в Тернопільській області тендерних закупівель, внесено відомості до ЄРДР та розпочато 6 кримінальних проваджень за фактом привласнення/розтрати бюджетних коштів. Попередньо встановлена сума збитків по вищевказаних кримінальних провадженнях становить 6 млн. 670 тис. грн.
Працівниками управління надалі проводиться комплекс заходів, з метою недопущення фактів розкрадання бюджетних коштів під час проведення тендерних закупівель.
Як підсумок, станом на 25 квітня 2024 року, в частині практичного результату, співробітниками УСР в Тернопільській області в ході супроводу кримінальних проваджень минулих років, органами досудового розслідування повідомлено про підозру 3-м посадовцям у вчиненні кримінальних правопорушень у бюджетній сфері за 4.5 ст.191, 4.1 ст.366, ч.1 ст.210 КК України. Загальна сума заподіяних збитків становить 26 млн. 691 тис. грн. УСР в Тернопільській області.
 
Джерело: ТОВА

Дорожньо-транспортна пригода у якій потерпів неповнолітній хлопець, сталася в обласному центрі на вулиці Клінічній.
За попередніми даними, 41- річний водій автомобіля «Volkswagen Passat» виїхав на зустрічну смугу руху та допустив зіткнення із мотоциклом марки «Honda» під керуванням 17-річного водія. Юнак отримав травми та був госпіталізований.
Провадиться досудове розслідування, розпочате за частиною першою статті 286 Кримінального кодексу. Транспортні засоби поміщені на арештмайданчик.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

 
 
На автодорозі «Тернопіль-Ланівці», поблизу села Буглів Лановецької громади, зіткнулися два автомобілі марки «Audi».
Водій одного з них - житель міста Волочиськ Хмельницької області - під час обгону попутного транспортного засобу не врахував дорожньої обстановки, виїхав на смугу зустрічного руху де допустив зіткнення з іншим транспортним засобом, яким кермував житель Тернопільського району. Внаслідок ДТП травми отримав водій останнього авто та його малолітня донька, 2013 року народження. Дитину госпіталізували.
У водіїв здійснено забір крові на вміст алкоголю. Автомобілі поміщено на арештмайданчик. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідування.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області
 

Майже 30 тисяч гривень заробив аферист на жінці, в якої, начебто, “купував” дитяче ліжечко.

За словами потерпілої, вона на сайті “OLX” розмістила оголошення про продаж товару. За кілка хвилин після цього їй у вайбер надійшло сповіщення від невідомого, який сказав, що його зацікавило дане ліжечко і він готовий його викупити.

У ході розмови чоловік надіслав жінці фішингове посилання для заповнення форми “ОЛХ доставки”. Тернополянка перейшла за ним, ввела всі дані, зазначила номер картки та конфіденційну інформацію.

І за кілька хвилин отримала сповіщення. Але не про купівлю оформлення доставки, а про списання коштів. Невідомі зняли з її картки 29 759 гривень. Жителька обласного центру звернулася за допомогою до поліції.

 

Джерело: Досьє 102


За процесуального керівництва Бережанської окружної прокуратури екслісника повідомлено про підозру в незаконній порубці дерев, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, під час роботи у лісовому підприємстві підозрюваний,  підшукав двох осіб для здійснення порубки дерев, не повідомляючи їм про відсутність в нього відповідних дозволів. Надалі, вказані особи за вказівкою лісника здійснили порубку і розкряжування 26 грабів неподалік с. Мечищів Саранчуківської територіальної громади Тернопільського району.
Їх незаконними діями довкіллю заподіяно екологічний збиток на суму понад 170 тис. грн.
Прокурори також підготували цивільний позов в інтересах держави про відшкодування завданих збитків.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділу поліції № 1 (м. Бережани) Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області
Довідково: санкція інкримінованої статті КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Співробітники Тернопільського районного управління поліції розшукують 52-річного жителя обласного центру Андрія Скрябіна. Чоловік 21 квітня вийшов з дому і назад не повернувся.
Прикмети: зріст близько 170 см, худорлявої статури, світле коротке волосся, сутулий.
Якщо ви знаєте будь-яку інформацію про розшукуваного, повідомте працівникам поліції за номером (0352) 27-11-70 або на лінію 102.

У ніч з 24 на 25 квітня на лінію “102″ надійшло повідомлення від чергового служби надзвичайних ситуацій. Чоловік повідомив, що на території приватного домогосподарства зайнялося авто. У ньому був чоловік і його врятувати не вдалося.

На місце нещастя виїжджала слідчо-оперативна група. У ході перевірки стало відомо, що чоловік повернувся додому й, ймовірно, задрімав у салоні авто. У якийсь момент автівка марки “Lanos” спалахнула.

На незрозумілий шум з будинку вийшла теща кермувальника й побачила в салоні палаючого авто непритомного зятя. Вона спробувала його дістати з автомобіля, але не змогла. Чоловік загинув. Причину смерті, а також, те, що стало причиною загоряння, встановить судово-медична експертиза.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до статті 115 ККУ з поміткою “нещасний випадок”.

 

Джерело: Досьє 102


26-27 квітня буде перекрито рух транспорту на вул. Гайовій у Тернополі. На цьому об’єкті за сприятливих погодних умов працівники підрядної організації влаштовуватимуть верхній шар асфальтобетонного покриття.

Після влаштування верхнього шару асфальту, з понеділка, 29 квітня, проводитиметься асфальтування дорожніх заїздів (без перекриття руху транспорту).

Наразі на об’єкті працівники підрядної організації проводять підготовку  ремонтних карт (фреза велика).

Додамо, минулого року на вул. Гайовій повністю замінили інженерні мережі (каналізація, водопостачання, водовідведення, електроживлення, газ та кабелі зв’язку) та влаштували нижній шар асфальтобетонного покриття.

 

Джерело: ТМР


Підозру відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу оголосили слідчі чоловікові, причетному до крадіжки.

24 квітня в чергову частину Бережанського відділу поліції звернулася жителька Саранчуківської територіальної громади. Вона повідомила, що з її будинку невідомий викрав сумку, в якій було 100 євро, 4000 гривень та документи.

У ході перевірки слідчі встановили особу підозрюваного – це раніше судимий за майнові злочини 33-річний житель Чортківського району. Як стало відомо, до Бережан він приїхав на початку тижня. Легко входив у довіру людей, знайомився з ними, розпивав спиртні напої й після цього вони пропонували залишитися на ніч. Потерпіла – також одна з нових знайомих злодія. Вона запросила чоловіка до себе, а за деякий час після того, як він пішов, виявила зникнення речей.

Завдяки вчасній заяві та камерам спостереження, встановлених у місті, правоохоронці з’ясували, що підозрюваний автобусом поїхав на Львівщину. Саме там, як тільки він вийшов з транспорту, його затримали правоохоронці відповідно до статті 208 КПК. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Триває слідство.

 

Джерело: Досьє 102


Найближчим часом після завершення тендерних процедур та процесу відбору підрядників на вулицях Тернополя розпочнуть поточний ремонт місць розкопок, що утворились після ліквідації пошкоджених ділянок теплових мереж.

Так, управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, 23 квітня оголосило процедуру закупівлі «Поточний ремонт-ліквідація місць розкопів на тротуарах, дворових дорогах та прибудинкових територіях в м. Тернополі на 2024 рік (згідно з переліком)». Тендер оголошено, враховуючи звернення від балансоутримувача мереж централізованого теплопостачання КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» та акт обстеження місць розкопів.

З переліком адрес, де відбуватиметься поточний ремонт-ліквідація місць розкопів на тротуарах, дворових дорогах та прибудинкових територіях в м. Тернополі на 2024 рік, можна ознайомитись тут.

 

Джерело: ТМР


Сторінка 1 із 1771

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.